<

«Обери свого лікаря» – як і де укласти декларацію в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:02 | 1.06.2018 / Новини / /
Перегляди
69
/ 1 коментар

Більше 9 тисяч пацієнтів уже визначились зі своїм лікарем у місті Нововолинську. Як і де можна укласти договір із сімейним лікарем або педіатром? 

З  квітня цього року стартувала  загальнонаціональна кампанія “Обери свого лікаря”. Декларація – це документ, який підтверджує, що пацієнт хоче обслуговуватися саме у цього лікаря. Підписуючи декларацію з конкретним лікарем, він повідомляє державу в особі Національної служби здоров’я, що плата за обслуговування має надходити в медичний заклад, де лікар працює. З моменту укладання декларації пацієнт звертається до обраного лікаря.

Лікар не може відмовити у підписанні декларації через хронічні захворювання пацієнта, його вік, стать, соціальний статус, матеріальне становище, зареєстроване місце проживання. Єдина причина для відмови — лікар уже має оптимальну кількість пацієнтів: для терапевта – це 2000, для сімейного лікаря – 1800, для педіатра – 900. В такому разі заклад, у який ви звернулися, має запропонувати вам іншого лікаря.

Термін дії декларації з лікарем необмежений. Вона діє до того часу, доки ви не вирішите підписати декларацію з іншим лікарем.

До  обов’язків Вашого лікаря входить: лікування та обстеження, призначення необхідних аналізів, направлення до профільних спеціалістів, вакцинація, профілактика захворювань, видача рецептів, медичних довідок та лікарняних листків.

На даний момент найбільше декларацій в Нововолинську уклали сімейні лікарі Сєргєєва Т.І. (1064 пацієнтів), Григор`єва Н.С. ( 915 пацієнтів), Верес В.В. (813 пацієнтів) та лікар-педіатр Кальчук А.О. ( 347 дітей). Серед тих, хто уже уклав угоду з лікарем, 4 відсотки становить іногороднє населення.

Реєстрація пацієнтів здійснюється:

– в амбулаторії №1 ЗПСМ, за адресою 5-м 6:з 8.00 до 18.00 у кабінетах №6,№1;

– в амбулаторії №3 ЗПМС, за адресою: пр. Дружби 19: з 8.00- 15.20 у кабінеті №6;

– в амбулаторії смт. Благодатне з 8.00- 15.20 у кабінеті №2;

– в педіатричному відділенні центру ПМСД ( приміщення дитячої поліклініки):
з 8.00-18.00 у кабінеті №15;

– у відділенні загальної практики сімейної медицини ( приміщення дорослої поліклініки) з 8.00-18.00 у кабінетах №33 та №46, субота  з 8.00 до 14.00

Нагадаємо, що пацієнт може за бажанням обрати сімейного лікаря незалежно від місця реєстрації. Для укладання декларації необхідно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код, мобільний телефон, на який приходить код для підтвердження реєстрації. Для обрання лікаря дитині необхідно взяти ще свідоцтво про її народження. Дитину приводити не обов’язково. Декларацію з лікарем в цьому випадку підписує один з батьків або інший законний представник дитини.

Декларація укладається у двох примірниках, один з яких залишається у лікаря, а інший – у пацієнта.

Центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської центральної міської лікарні звертається до жителів міста поспішити з оформленням декларацій. 




один коментар
  1. В нашій поліклініці як була бюрократія так все на місці і завмерло на стадії розвитку реєстрації …
    під дверима черга, всі стоять, запис проводиться 1 в 30хв. Третім з дитиною сиджу вже годину. Толку з тих реформ сраних якщо все лишається на рівні совка ((

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя