<

Тротуари виглядають як “беззубий дід”, – нововолинці обговорюють доцільність побілки бордюр

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:07 | 6.04.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
10
/ 1 коментар

В прискореному режимі у Нововолинську наводять лад на вулицях перед Виликоднем, так як погода не дозволяла зробити цього раніше. Прибирають сміття, вивозять гілля, латають дірки в асфальті та білять стовпи та бордюри. У мешканців міста розділилися думки щодо доречності побілки.

Кожен рік навесні комунальні служби виходять білити місто. Звичка фарбувати у білий колір дерева і елементи міського благоустрою з’явилась за часів Радянського Союзу. Вважається, що таким чином місту придають охайності та “освіжають” зовнішній вигляд.

Та багато хто називає побілку “непотрібною ледачою радянською практикою”. Чому ледачою? Бо ніби просто робиться вигляд, що місто прибирається. Чому непотрібною? Тому що з першим дощем вигляд у бордюр уже не той.

На своїй сторінці в фейсбук Руслан Владарчик написав:

“Як я ставлюся до побілки бордюр по місту, на вулицях в дворах, негативно….прибудинкова територія біля будинку, що можна ноги повикручувати, бордюри при побілці виглядають як “беззубий дід”..

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=620239078326568&id=100010214435700

У коментарях люди висловили і свою думку. Є такі, які позитивно відносяться до побілки, так як це впливає на безпеку.

“Колись вилетів на тротуар в Польщі, автомобілем, незамітив із-за поребрика, як дорога перейшла в тротуар! Добре що все обійшлось добре. А в нас дороги, як на взлітно-посадковій смузі розмалюють бордюри, видно хоч межі”, – пише Олександр.

“Білити,чи якимось чином виділяти треба. Бо йшла з маркету, де чудова кістка і бордюр в колір і, просто, не побачивши бордюр, підвернула ногу”, – дописує Афродита.

Інші ж вважають це недоречним та витрачанням грошей на вітер.

“Гроші на вітер, краще би бордюри нові поставили і вигляд інший був”, – коментує Вікторія.

“Краще б ті гроші доклали до нормальної фарби на розмітку та пішохідні переходи. Дивись за кордоном раз фарбують на декілька років, а у нас два на рік і то не вистачає”, – додає Василь.

Підняли цю тему також у спільноті фейсбук  “Нововолинськ інфо”.

Мешканці міста розділилися на два табори. Одні пишуть, що бордюри білять, щоб “хоча б щось робити” і це не потрібна робота, результати якої змиваються дощем.

Дороги, що чорт ноги поломить, зате бордюри чисті. Хоть щось, щоб відвести увагу”, – пише Любомир. Інший користувач соцмережі додав: “Залишки бордюрів”.

“Європа сильно відстає від нас. Там ніхто не білить. Я не бачу жодної доцільності щороку по кілька раз білити бордюри. Як на мене це дурість, яку треба ліквідувати як пережиток совка”, – зазначив Андрій.

А сьогодні після дощу всі ці “білі і чисті” бордюри облізли, дурна робота”, – пише Оксана.

“Сьогодні вже дощ змив все. Боже, який ідіотизм … Хто то керує тим дурдомом?”, – обурюється Тетяна.

Інші навпаки  вважають, що це придає місту “відчуття свята”.

В нашому сірому житті побілені дерева і бардюри хоч трохи придають святковості. Колись до нас в гості приізджала родина поляків. Він погано бачить, але був приємно вражений побіленими бордюрами. Казав, що йому як поганозрячому дуже добре видно де дорога. Можливо варто думати і про таких людей?”, – дописує Тетяна.

“Мені подобається. І дерева побілені теж подобаються”, – зауважив Андрій.

А що для вас щорічна побілка бордюр, стовпів та дерев? Неефективна імітація роботи задля блага міста чи можливість придати йому гарного вигляду на свята?

Додаємо декілька фото для оцінки результатів роботи комунальних служб у цьому напрямку напередодні Великодня.

Дорога і бордюри до прибирання та побілки.

Ця ж дорога одразу після латання дірок в асфальті.

А тут вже прибрали та побілили бордюри. Як вам?

А так виглядають нові бордюри після того, як їх тільки поклали.

А так вони виглядають після роботи комунальників.

А ось по проспекту Дружби не всі бордюри білять.

Без уваги не лишають і дерева. Навіть недавно посаджені.

Та дорогою до міського парку дерева не білять.




один коментар
  1. До Вашого відома білять бордюри виробничі підприємства за свій рахунок,за направленням міськоі ради.в кожного підприємства є своя ділянка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота