<

Нововолинська ЦМЛ завершує ремонтні роботи: медзаклад презентував апаратуру вартістю 38 млн гривень

18:10 | 9.01.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
1830
/ коментарі 3

Нардеп Ігор Гузь, депутат облради Андрій Бокоч спільно з директором лікарні Олегом Шипеликом оглянули завершені ремонтні роботи та ангіограф у Нововолинській ЦМЛ, вартість якого сягає понад 38 мільйонів. Варто зазначити, що наявність даної апаратури – один з критеріїв для збереження кластерності.

9-го вересня було прийнято рішення про надання кластерності Нововолинській міській лікарні, для НЦМЛ було озвучено сім критеріїв, які необхідно було виконати впродовж року для збереження кластерності. Одним з вимог статусу є наявність ангіографа у медзакладі.

Ремонтні роботи у приміщенні, де встановили ангіограф – завершені. Олег Шипелик зазначив, що повинен прибути спеціаліст, котрий навчить медиків нововолинської лікарні працювати з апаратурою. Аплікація відбудеться у січні.

“Після проведення навчань у медзакладі, необхідно зібрати документи у Державну інспекцію ядерних регулювань України. Отримавши дозвіл на роботу, подаємо на Національну службу здоров’я на контрактування”, – розповів Олег Шипелик.

За словами головного лікаря, серед семи вимог це останній пункт, що необхідно виконати медзакладу для збереження кластерності. Загалом, у Волинській області кластерними визначено 4 лікарні: Луцька центральна районна лікарня, Медичне об’єднання Луцької міської ТГ, і медзаклади у Володимирі та Нововолинську.

Серед критеріїв у рішенні щодо кластерності також:

  • обов’язкове проведення 1000 оперативних втручань,
  • 400 пологів,
  • лікування інфарктів та інсультів,
  • фінансова спроможність закладу виплачувати лікарям від 20 тис. грн та 13,5 тис. грн медперсоналу,
  • наявність мультидисциплінарних команд, які займаються реабілітацією.

Нардеп Ігор Гузь зазначив, що рішення про надання статусу кластерності лікарні у Нововолинську є вірним, а запуск роботи ангіографа – важливий крок для громади.

“Сьогодні відвідуємо ряд об’єктів, котрі оновлюються у лікарні. Аналізуємо прогрес та процес, адже плануємо робочу зустріч з міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком. Лікарня розвивається, колектив дотримується усіх вимог”, – додав нардеп.

Нагадаємо, що міністр Ляшко відвідав Нововолинську лікарню на запрошення нардепа Гузя: переконували НЦМЛ також надати кластерний статус. 4-го вересня прийнято рішення, що Нововолинська і Володимирська лікарні будуть кластерними. У жовтні відбулась зустріч народного депутата Ігоря Гузя з колективом Нововолинської Центральної міської лікарні, метою якої було обговорити головні завдання щодо збереження кластерності. 




коментарів: 3
  1. шипелик – найяскравіша антиреклама нашої лікарні. вирівняйте вже хоть хто-небуть йому шию. як нема костоправа чи якого невропатолога, то хоч би вже навіть проктолог спробував

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Травня, Понеділок
19 Травня, Неділя