<

Міський голова Нововолинська привітав працівників лікарні з отриманням кластерного статусу

11:33 | 13.09.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
1952
/ 1 коментар

Міський голова Нововолинська Борис Карпус привітав директора лікарні та працівників з отриманням статусу кластерності.

Також директор НЦМЛ Олег Шипелик розповів про умови статусу, які були вказані у рішенні.

На зустрічі голова громади подякував лікарям та працівникам медзакладу за те, що вибороли заслужене право НЦМЛ на статус кластерної лікарні. Додав, що міська влада буде всіляко підтримувати лікарню. У планах створення умов для реабілітації поранених військових та ремонт в жіночій консультації.

Нагадаємо, 9-го вересня Ігор Гузь повідомив, що прийнято рішення – Нововолинська і Володимирська лікарні будуть кластерними.

Загалом, у Волинській області кластерними визначено 4 лікарні: Луцька центральна районна лікарня Підгайцівської сільскої ради, Медичне об’єднання Луцької міської ТГ, і лікарні у Володимирі та Нововолинську.

У розпорядженні начальника ОВА щодо Нововолинської лікарні були вказані певні умови:

Як розповів БУГу Шипелик, це звичайні критерії, які мають бути у кластерній лікарні, нічого неординарного, а саме: 400 пологів, 1000 оперативних втручань, наявність ангіографа, лікування інфарктів та інсультів, фінансова спроможність закладу виплачувати лікарям від 20 тис. грн та 13,5 тис. грн медперсоналу, наявність мультидисциплінарних команд, які займаються реабілітацією.

“Ці всі критерії є для всіх кластерних лікарень, нам не дали щось специфічне. Є загальні положення і нам їх просто прописали. Для нас нічого складного, ми скрізь проходимо”, – сказав директор НЦМЛ.

Також міський голова та Шипелик оглянули ангіограф, який поки у розібраному вигляді та приміщення, де його будуть встановлювати. Наразі у відділені тривають ремонті роботи, скоро їх мають завершити.

Зазначимо, що вже понад рік точиться дискусія з приводу того, яка лікарня має стати кластерною – у Володимирі чи у Нововолинську. Нардеп Ігор Гузь вважає що кластерними мають бути обидва медзаклади.

1-го липня міністр Ляшко відвідав Нововолинську лікарню на запрошення нардепа Гузя: переконували НЦМЛ також надати кластерний статус.




один коментар
  1. Не дуже розуміюсь нащо було ота плутатнина з кластерами, але добре, що в місті буде ангіограф бо це рятує людські житя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок