<

Завдання Нововолинської лікарні – зберегти кластерність: Ігор Гузь зустрівся з колективом медзакладу

11:30 | 4.10.2023 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
1544
/ коментарі 3

3-го жовтня відбулась зустріч народного депутата Ігоря Гузя з колективом нововолинської міської лікарні, метою якої було обговорити головні завдання щодо збереження кластерності. Зазначимо, що для НЦМЛ кластерність надана з умовою – досягнути певних критеріїв впродовж року.

Як зазначив на зустрічі головний лікар Олег Шипелик, 4-го вересня Волинською військовою адміністрацією було затверджено перелік статусу медзакладів області. Отож, для НЦМЛ було озвучено сім критеріїв, які необхідно виконати впродовж року для збереження кластерності.

У переліку закладів спроможної мережі закладів охорони здоров’я Волинського госпітального округу на території Володимирського району було погоджено дві кластерні лікарні – Нововолинська та Володимирська. Проте, у документі про статус НЦМЛ йдеться:

«З поставленим завданням щодо досягнення протягом одного року критеріїв, що є невід’ємною частиною протоколу №17/1 засідання Робочої групи з питань погодження пропозицій щодо визначення спроможної мережі закладів охорони здоровʼя та проєктів планів розвитку госпітальних округів від 25 липня 2023 року та переглядом погодженого статусу після спливу року за результатами досягнення критеріїв».

Нардеп Ігор Гузь обговорив з колективом головні завдання та шляхи їх вирішення для збереження статусу кластерності нововолинської лікарні.

Нагадаємо, 1-го липня міністр МОЗу Ляшко відвідав Нововолинську лікарню на запрошення нардепа Гузя, переконували НЦМЛ також надати кластерний статус.

“Ви всі сприяли процесу відстоювання кластерності лікарні, об’єктивно у нас не було союзників. Міністр охорони здоров’я побачив, що лікарня прагне боротись за своє існування та колектив готовий до рішучих дій.

Таких випадків загалом не багато, коли двом містам колишнього обласного підпорядкування, на відстані 20 км один від одного, надають кластерність”, – додав нардеп.

Олег Шипелик розповів, що серед усіх критеріїв, нововолинська міська лікарня не може вплинути на фінанси. Згідно з вимогами, до 85% коштів лікарня повинна витрачати на фонд заробітної плати та до 15% на медикаменти. Тобто, як додав головний лікар, на розвиток закладу не залишиться коштів, тож вони сподіваються на допомогу місцевої влади.

Міський голова Борис Карпус на зустрічі повідомив, що з міського бюджету планують виділити понад 4 млн гривень на ремонт жіночого відділення у поліклініці. Також міськрада сприятиме залученню грантів задля розвитку медзакладу.

Нововолинська лікарня надалі відкриває додаткові напрямки роботи, лікарі проходять відповідні навчання. Нардеп Ігор Гузь та Олег Шипелик на завершення зустрічі оглянули ангіограф, де наразі тривають роботи.




коментарів: 3
  1. Сподівааюсь що Шипелик буде працювати належно а не на свій медичний центр!

    • Що означачають слова “належно” та “не на свій медичний центр”, “Антоніна Гресь”? Місцевим службовцям законодавчо заборонено провадити власний бізнес. А що, О.Шипелик має у власності якийсь медичний центр?

  2. Не може Шипелик бути гол.лікарем,маючи свій медичний центр.Це по-
    милка Міського голови,яка може вплинути при наступних виборах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок