<

Не добіг 200 метрів: у Львові на півмарафоні помер 23-річний хлопець

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:08 | 27.06.2021 / Новини /
Перегляди
1504
/ коментарі 2

У Львові 23-річний хлопець 27-го червня помер під час участі в півмарафоні – він не добіг 200 метрів до фінішу.

Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Хлопець, 23 роки, не добіг 200 метрів. Медики щойно констатували смерть», — написав Садовий та додав, що більше інформації повідомить на брифінгу.

Мер Львова також висловив співчуття рідним та близьким загиблого.

Оновлено 20:30 загиблий бігун не був аматором — він уже неодноразово брав участь у схожих змаганнях в інших містах, пише Zaxid.net. Видання цитує генерального менеджера Run Ukraine Дмитра Черніцького, який повідомив, що юнак у 2019 році пробіг марафон у Києві.

«Цього разу він хотів покращити свій результат. Він дуже добре і швидко сьогодні біг, 15 км подолав всього за 1 годину 15 хв. Добігаючи, хлопець втратив свідомість. Медики проводили реанімацію майже годину», — розповів Черніцький.

Генеральний менеджер Run Ukraine також додав, що відповідальність за стан здоров’я лежить на самих учасниках марафону. Однак він запевнив, що рідним хлопця нададуть фінансову допомогу.

Як писала міська рада, 27 червня у центрі Львова проходить 6-й Молокія Львівський півмарафон 2021. Цього року у заході взяли участь приблизно 2500 учасників. Цей півмарафон у Львові — другий етап Бігової Ліги Українських Мейджорів від Run Ukraine.

Не перший випадок

Вірогідність померти на марафоні завжди є. Наприклад, у червні 2020 року під час марафону «Ультра-Трейл Куяльник» в Одеській області від інсульту загинула українка Катерина Катющева. Вона загубилася у пустелі Куяльницького лиману та провела там 8 годин без води.

У жовтні 2020 року на Харківському марафоні знепритомнів і помер учасник забігу Євген Колєров. Він біг на дистанції 21,1 км, а потім знепритомнів. Представник організатора забігу намагався допомогти чоловіку та викликав швидку допомогу. Але вже у лікарні Євген помер.

Зупинка серця під час марафону стає причиною смерті навіть досвідчених бігунів. Британські фахівці підрахували, що на 80 тисяч марафонців стається одна смерть. На фініші смерть настає менш ніж у третині випадків, основна кількість смертей припадає на проміжок між дистанціями 9 і 41 км.

За даними канадських дослідників, середній вік бігунів, які постраждали від зупинки серця, — 42 роки. Смерті й серцеві напади частіше відбуваються на марафонах, ніж на півмарафонах, а у випад зупинки серця помирають 7 з 10 бігунів.




коментарів: 2
  1. Оце у вас і статистика…. 70 % смертність від бігу… Скоро всі на диванах засядуть щоб не померти з такими статтями

  2. Ну так і на футбольному полі негри погибають, ніби й заґартовані , але все ж..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя