<

NASA розповіли про інтригуючі відкриття на Марсі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:14 | 8.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

У NASA кілька днів тому анонсували оголошення, яке стосується важливого наукового відкриття, зробленого на поверхні Марса.

Як стало відомо йдеться про відкриття “інтригуючих” органічних молекул в атмосфері Марсу – метану, передає УНН.

Як повідомив на прес-конференції директор відділу досліджень сонячної системи в Центрі космічних польотів ім. Годдарда NASA Пол Махаффі, спектрометр марсоходу, що аналізує склад атмосфери за останні три роки зафіксував сезонні коливання метану – концентрація під час цих коливань змінюється в три рази.

У NASA також зазначили, що виявлення молекул метану зовсім не означає виявлення життя на планеті. Незважаючи на те, що на Землі метан дійсно часто має біогенне походження.

Друге відкриття – виявлення в поверхневом

Ці молекули можуть бути будівельним матеріалом для життя, але можуть мати і інше походження. Учені поки не можуть сказати, чи пов’язано їх походження з процесами в живій природі.

“Можуть бути три можливих джерела. Перший – життя, про яке ми не знаємо. Другий – метеорити. І третій – геологічні процеси, які означають, що камені формуються самі”, – вважає фахівець Центру космічних польотів імені Годдарда Дженніфер Ейгенброд.

Вчені відзначили, що “виявлення органіки додає нам історії населеності планети. Це говорить нам про те, що ці стародавні умови могли підтримувати життя. Там було все необхідне для підтримки життя. Але це не говорить нам, що життя там було”.




один коментар
  1. щось мені здається ,що їхні відкриття відбуваються не на марсі,а десь в пустині якогось Ємена))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота