<

На Волині у поліклініках та амбулаторіях бракує лікарів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:20 | 8.05.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Волині у поліклініках та амбулаторіях бракує лікарів. Найгірша ситуація – у селах.

Про це в інтерв’ю газеті “Волинь-нова” розповів начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, інформує Волинь 24.

З його слів, первинна ланка медицини загалом в області забезпечена лікарями на 78 відсотків від потреби, яку визначають за кількістю населення. Але у сільській місцевості ситуація гірша, ніж у містах. Там цей показник становить усього 67 відсотків.

“Маємо 13 амбулаторій, де нема постійних лікарів. Це — тривожний сигнал для влади на місцях. Її обов’язок не тільки писати листи в усі інстанції з вимогою прислати медика. Громада має думати, як “заманити” молодого спеціаліста, як забезпечити його житлом, створити належні умови для роботи”, – зауважив головний медик області.

“Сьогодні випускники медичних університетів не зобов’язані їхати за призначенням, відпрацьовувати 3 роки, як було раніше. До того ж у них сьогодні є вибір — залишитися в Україні чи влаштуватися за кордоном. Тому проблему кадрового «голоду» розчерком пера ніхто не зможе вирішити”, – додав посадовець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя