<

На “дошку ганьби” неплатників аліментів потрапили 200 тисяч українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 4.06.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Близько 200 тисяч українців внесені до #ДошкиГаньби – публічного реєстру неплатників аліментів.

Про це повідомила прес-служба міністерства, передає УНН.

“Минулого року Мін’юст дав старт ініціативі #ЧужихДітейНеБуває, в рамках якої було прийняте законодавство, що значно посилило відповідальність злісних неплатників аліментів. Близько 200 тисяч українців внесені до #ДошкиГаньби”, – заявив міністр юстиції Павло Петренко.

За даними міністерства, 117 тисяч злісних боржників отримали заборону виїздити за межі країни, керувати автомобілем, користуватися зброєю. Крім того, понад 10 тисяч недобросовісних батьків та матерів оголошено у розшук.

Як уточнили у Мін’юсті, за результатами судових позовів було опубліковано 16 тисяч постанов про призначення правопорушникам дисциплінарного покарання у вигляді суспільно корисних робіт.

Публічний реєстр боржників зі сплати аліментів #ДошкаГаньби було створено після того, як 6 лютого 2018 року набув чинності закон щодо посилення відповідальності недобросовісних батьків. До “чорного списку” вносять осіб, які після розлучення ігнорують виконання свого прямого обов’язку й ухиляються від утримання власних дітей упродовж шести та більше місяців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок