<

Місто, район чи область: що оберуть депутати з кількома мандатами?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 4.11.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Серед обранців народу регіону “Прибужжя” є такі, кому пофортунило пройти одночасно в районну або міську та одночасно обласну ради. Журналісти “БУГу” підготували список “депутатів у роздумах”, які поки вирішують, де продовжити політичну кар’єру.

У Нововолинську міську та Волинську обласну ради балотувався і був обраний виборцями Борис Бабійчук, директор фірми “Контрол-Зет”, лідер Нововолинського осередку партії “Об’єднання “Самопоміч”.

Із міста Володимира-Волинського у протоколах міської і обласної рад значаться перший номер у списках місцевої організації партії “Самопоміч”, приватний підприємець Констянтин Зінкевич та його однопартієць Олексій Панасюк.

В Іваничівську районну та обласну ради був також обраний голова Іваничівського осередку партії ВО “Свобода” Андрій Бадзюнь. Лідер іваничівського “УКРОПУ” Сергій Недбайло, як сказали у районній виборчій комісії, теж пройшов до району і до області, однак у протоколі обласної виборчої комісії його прізвища немає.

До Нововолинської міської та селищної ради Жовтневого пройшла депутат Людмила Романець, лаборант  КП “Нововолинськтеплокомуненерго”, член міського осередку ВО “Батьківщина”.

Згідно закону впродовж 20-ти днів від дня засідання територіальної виборчої комісії депутат, обраний у дві ради, повинен написати заяву і відмовитися від одного з мандатів.

У Додатку до постанови Центральної виборчої комісії від 2-го жовтня 2015 року № 381, роз’ясненні щодо порядку реєстрації обраних депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ пункті 4-му зазначено, що “Особа, обрана депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної у місті, сільської, селищної ради, для її реєстрації протягом 20 днів з дня офіційного оприлюднення результатів відповідних місцевих виборів подає до територіальної виборчої комісії такі документи:

у разі наявності іншого представницького мандата – копію зареєстрованої заяви про припинення дії такого представницького мандата, поданої відповідно до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної у місті, сільської, селищної ради (у разі обрання депутатом особи, яка є депутатом ради, повноваження якої спливають у зв’язку з обранням нового складу ради на цих же виборах, така заява не подається);

у разі відсутності іншого представницького мандата – заяву про відсутність такого мандата;

у разі обрання особи депутатом у двох або більше багатомандатних виборчих округах – копію заяви (копії заяв) про відмову від іншого депутатського мандата, поданої відповідно до виборчої комісії Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної в місті виборчої комісії та зареєстрованої в установленому порядку”.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця