<

Мене мотивують працювати син та онук, які служать в ЗСУ, – інтерв’ю із завідувачем банку крові Нововолинської ЦМЛ Володимиром Середюком

18:12 | 24.10.2023 / Новини, Нововолинськ / , , /
Перегляди
1621
/ Коментарі відсутні

Володимир Середюк – завідувач банку крові Нововолинської лікарні. З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України він щотижня організовує поїздки донорів з Нововолинська до Володимирської станції переливання крові. За це і свою багаторічну працю нещодавно медик з рук самого президента України Володимира Зеленського отримав звання Заслуженого лікаря України.

Як розповів журналістам БУГу Володимир Миколайович, відзнаку від президента він отримав 27-го липня в День медичного працівника перед своїм днем народження в Одесі, куди поїхав зі своєю дружиною. Зі всієї України нагороджували 50 лікарів, нововолинський медик був єдиний з Волині.

“Я просив в охорони, щоб мене пропустили до президента з дружиною, вона також медик. Ми разом живемо уже 50 років. Я єдиний, хто приїхав з дружиною. Охорона нас пропустила і ми отримали цю нагороду”, – поділився Володимир Середюк.

Завідувач банком крові НЦМЛ 36 років працював у хірургії і вже 36 рік працює в службі крові. Раніше у Нововолинську була власна станція переливання, Володимир Миколайович прийшов туди у 1987 році. Потім її закрили, залишилася у Володимирі. У НМЦЛ лишилося відділення – банк крові, у якому працюють шестеро працівників.

З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України Володимир Середюк щотижня організовує поїздки донорів з Нововолинська до Володимирської станції переливання крові. У його списку понад 550 донорів. Серед них є близько ста медиків. Протягом 2022 року він організував 29 кровоздач, 2023 року – 39, загалом уже близько 70 разів щотижня орієнтовно по 15 осіб їздили здавати кров. НЦМЛ забезпечує донорів транспортом та паливом.

У Нововолинську нараховується майже 600 почесних донорів, які здали кров 40 і більше разів, є також і заслужені донори, які здали кров 100 і більше разів. Сам Володимир Середюк уже також здав кров сотню разів, але не має повних кровоздач, тож він відзначений званням Почесного донора України.

Читайте також:

Цього року здали кров близько 900 разів: щотижня Нововолинська лікарня відправляє донорів у Володимир

Здавати кров необхідно, зазначає Володимир Миколайович, адже лише у Нововолинській лікарні за цей рік використали близько 700 доз крові для травмованих та поранених пацієнтів. Тут зберігається певний запас.

Доцільності знову відкривати станцію крові у НЦМЛ завідувач банком крові не бачить. Але зазначає, що було б добре, якби до них приїжджали за забором крові, як було раніше двічі на місяць.

“Ми плануємо по закінченню війни, щоб або з Луцька, або з Володимира присилали бригаду. А ми тут будемо їх зустрічати й організовувати донорів”, – поділився заслужений лікар.

Володимир Миколайович, який має поважний вік, 76 років, зізнався, що готує собі заміну.

“Я вже готуюсь. У мене є колега лікар-хірург, Вікторія Юріївна Біднюк, яка вже проходить курси у Києві. І вона готується з нового року завідувати цим банком крові. Мені 77 рік, це вже достатньо багато, маю 52 роки стажу. Вже третій рік, я найстарший лікар у цій лікарні”, – поділився завідувач банку крові.

Щодня прокидатися о 6 ранку, йти на роботу та виконувати свою важливу місію його мотивує син, який уже півтора року служить у ЗСУ, наразі знаходиться під Бахмутом. І внук, який також уже вісім місяців служить біля Дніпропетровської області.

“І це моя мотивація, бути на роботі, помагати. Вони там, а я тут роблю усе можливе”, – зазначив Володимир Середюк.

Також говорили із Залуженим лікарем України про отримання статусу кластерності Нововолинської ЦМЛ, зустріч із міністром МОЗу і чи зможе медзаклад виконати поставлене завдання за рік. Які зміни хотів би медик бачити у лікарні. Як оцінює роботу нинішньої влади міста, адже Володимир Середюк і сам був депутатом Нововолинської міської ради чотири каденції. І наостанок він подякував усім донорам, які відкликаються та допомагають рятувати життя своєю кров’ю. Та закликав долучатися до ініціативи й інших мешканців Нововолинська.

Більше дивіться у відеоінтерв’ю із Заслуженим лікарем України, завідувачем банку крові НЦМЛ Володимиром Середюком.

Нагороди Володимира Середюка




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця