<

У Любомлі відбувся семінар-тренінг «Європейський підхід до організації агробізнесу»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 2.04.2015 / Любомль /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Днями в  Любомльському районному центрі зайнятості за участю ТзОВ «Вектор успіху» відбувся семінар-тренінг «Європейський підхід до організації агробізнесу», учасниками якого стали 20 безробітних.

Метою тренінгу було підвищення рівня поінформованості безробітних щодо основних напрямків діяльності в сфері агробізнесу в Україні за європейськими стандартами, – Любомльський РЦЗ

Тренер наголосила, що європейські орієнтири на курс та розвиток інтеграції України відкривають нові можливості для розвитку сільського господарства. Сьогодні українському сільгоспвиробнику необхідно знати вимоги міжнародних стандартів, щоб бути конкурентноздатним виробником на вітчизняному та європейському ринках.

Під час тренінгу безробітні ознайомилися із основними напрямками агробізнесу в Україні, зацікавилися садівництвом, що останніми роками є перспективним видом сільськогосподарського виробництва на Любомльщині. Європейські підходи до вирощування та зберігання продукції садівництва стануть поштовхом до виходу на більш високий рівень реалізації плодів садівництва.

Все поширенішим серед землеробів є вирощування огірків, помідорів, цибулі в теплицях. Адже для вирощування тепличних овочів не є характерною залежність розміщення виробництва від кліматичних умов. На семінарі-тренінгу йшлося про вирощування моркви і буряка як основних видів діяльності на селі. Виростити їх не складно. Проте, щоб урожай моркви був достойним і якісним, треба дотримуватись певних правил, що вимагають сучасні технології вирощування цього овочу.

В підсумку семінару присутні усвідомили те, щоб вирощена продукція була конкурентоздатною, сільгоспвиробнику потрібно слідувати європейським вимогам та нормам технологічного ланцюжка, мати відповідні знання технології просування та збуту вирощеної продукції. У цьому запорука успіху та матеріального достатку землероба.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок