<

Київхліб оскаржив рішення суду на користь Roshen

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:50 | 13.09.2018 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Київський апеляційний госпсуд відкрив провадження у справі про заборону використання червоної стрічки при оформленні упаковки тортів столичним виробником хліба та хлібобулочних виробів – компанією Київхліб.

Про це повідомляє видання НВ з посиланням на ухвалу суду.

Київхліб просить призначити повторну комісійну експертизу об’єктів інтелектуальної власності, скасувати рішення Госпсуду Києва і прийняти нове рішення, яким повністю відмовити в задоволенні позову.

Нагадаємо, що в серпні Госпсуд Києва повністю задовольнив позов кондитерської корпорації Roshen, визнавши недійсним свідоцтво на знак для товарів і послуг №228350 (червона стрічка).

Компанія Київхліб створена в 1996 році. До її складу входять дев’ять виробничих майданчиків, які розташовані в Києві та Київській області. На виробничих потужностях випускається 550 тонн хлібобулочних і 10 тонн кондитерських виробів на добу.

Раніше АМКУ оштрафував Київхліб на 219 тис. грн за використання оформлення для торта Казковий ключик, яке, на думку відомства, схоже на оформлення упаковки торта Золотий ключик виробництва дочірнього підприємства Кондитерська корпорація Рошен.

Крім того, суд також заборонив Київхлібу виробляти торти Золотий ключик в упаковці, яка повністю або частково копіює упаковку “рошенівських” тортів.

Пізніше Roshen звернувся до Господарського суду Києва з позовом про порушення гіпермаркетом Ашан Україна, а також виробником Белларія права інтелектуальної власності під час випуску продукції під торговою маркою Київський торт. Суд постановив знищити і ці упаковки.

У корпорації також заявили, що право на маркування тортів знаком Київський торт на території України належить виключно корпорації.

У червні Антимонопольний комітет оштрафував компанію Київський БКК на 326,1 тис. грн за використання упаковки, схожої за оформленням на упаковку дочірнього підприємства Кондитерська корпорація Рошен.

Київхліб також просив Господарський суд Києва визнати за собою право попереднього користувача на зображення для упаковки символіки Київського торта.

Утім, вже в серпні Господарський суд Києва визнав недійсним виданий Київхлібу в 2017 році патент на промисловий зразок упаковки для торта Казковий ключик за позовом кондитерської корпорації Roshen і зобов’язав Міністерство економічного розвитку і торгівлі внести відповідні зміни до Державного реєстру патентів на промислові зразки.

До складу корпорації Roshen входять Кременчуцька, дві Вінницькі, Київська кондфабрики, Маріупольська, яка перебуває на стадії ліквідації, а також Клайпедська кондитерська фабрика UAB Roshen (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).

Президент Петро Порошенко є кінцевим бенефіціарним власником групи Roshen; у квітні 2016 року інвестиційна компанія ICU заявила про завершення передачі в траст компанії Rothschild Trust частки Порошенка в кондитерській корпорації Roshen.

Пізніше Порошенко заявив про те, що не впливає на свої активи в Roshen.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Травня, Понеділок