<

Кібератаку на Всесвітнє антидопінгове агентство здійснили росіяни – прокуратура Швейцарії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:42 | 16.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Двох російських шпигунів, затриманих в Нідерландах за підозрою в намірі вкрасти дані зі швейцарської лабораторії, яка бере участь в розслідуванні отруєння колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його дочки в британському Солсбері, також підозрюють у кібератаці на Всесвітнє антидопінгове агентство WADA.

Про це повідомляє AFP з посиланням на прокуратуру Швейцарії.

У 2015 році WADA призупинила діяльність антидопінгового агентства Росії (RUSADA). Причиною цього стало розслідування про масштабні махінації з допінг-пробами на Олімпіаді в Сочі, які були підтримані на державному рівні.

Злом системи ADAMS Всесвітнього антидопінгового агентства стався в 2016 році. У ній зберігалися дані про допінг-проби спортсменів, взяті під час попередньої Олімпіади – в Ріо. Вся вкрадена тоді інформація згодом була опублікована в Мережі, вона свідчила про те, що спортсмени вживали допінг.

У кібератаці WADA потім звинуватила російську групу хакерів Tsar Team (APT28), яка також відома як Fancy Bear.

Генеральний прокурор попросив Міністерство юстиції Швейцарії отримати дозвіл на судове переслідування відносно росіян, які влаштували кібератаку на WADA.

На початку 2018 року в Нідерландах затримали і відправили до Росії двох російських шпигунів. Вони прямували до Швейцарії, щоб отримати дані лабораторії в місті Шпіц. При собі у них було спеціальне обладнання для проникнення в комп’ютерні мережі. Залишається незрозумілим, чому росіяни були звільнені і не притягнуті до суду в Нідерландах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя