<

Глава Міноборони Полторак звільнився з військової служби — Порошенко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:18 | 14.10.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Президент Петро Порошенко заявив, що глава Міноборони Степан Полторак звільнився з військової служби. Президент вказав, що, за вимогами закону «Про національну безпеку», з 1 січня 2019 року посаду міністра оборони України має посідати цивільна особа.

Про це пише Громадське.

«Відповідно до вимог закону про нацбезпеку, вже з 1 січня 2019 року посаду міністра оборони України має посідати цивільна особа. Виходячи з цього, Степан Полторак подав відповідний рапорт (про звільнення — ред.), і я, з дуже важким серцем, його прийняв», — сказав Порошенко.

Водночас Порошенко заявив, що вирішив залишити Полторака на посаді керівника Міністерством «у якості цивільного міністра».

«Цінуючи значний, визначальний внесок Степана Полторака у відродження Збройних сил України, а до того, відродження та становлення Національної гвардії України, я ухвалив рішення, щоб він продовжив керівництво оборонним відомством уже в статусі цивільного міністра»», — сказав Порошенко.

Також він додав, що «звільнення з війської служби не є покаранням».

«Звільнення з військової служби — це є не покаранням, це не є свідченням недоліків у роботі. Навпаки, з урахуванням урочистості церемонії, яка проходить напередодні Дня захисника України, ідеться про суспільне визнання її якості та високої значимості», — заявив Порошенко.

Також глава держави вручив Полтораку орден Богдана Хмельницького першого ступеня.

Степан Полторак працював на військовій службі з 1983 року. Служив на посадах командира взводу, роти, начальника штабу батальйону, командира батальйону, полку, бригади, начальника штабу дивізії.

У грудні 2014 року Верховна Рада призначила його міністром оборони України. У жовтні 2015 президент Порошенко присвоїв Полтораку звання генерала армії України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер