<

Футболістів «Закарпаття», які поїхали на «Кубок світу» серед невизнаних держав, дискваліфікують

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:56 | 12.06.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Федерація футболу України дискваліфікує усіх футболістів із команди «Закарпаття», які беруть участь у так званому «Кубку світу» з футболу серед невизнаних територій.

Про це повідомляє прес-служба ФФУ.

«Проти цих футболістів будуть застосовані санкції, зокрема — дискваліфікація, після якої гравці не зможуть заявлятися до участі ні в аматорських, ні у професіональних турнірах, які проходять на території України під егідою ФФУ», — заявили у федерації.

Також у відомстві закликали правоохоронців звернути увагу на участь спортсменів у таких змаганнях і перевірити їхні дії на предмет пропаганди сепаратизму та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Раніше повідомлялося, що футбольна команда з Закарпаття поїхала на Чемпіонат світу серед невизнаних держав.

Глава МЗС розкритикував участь футбольної команди «Закарпаття» у ЧС серед невизнаних країн.

Футбольна збірна Kárpátalja, що з угорської перекладається як «Закарпаття», бере участь у чемпіонаті світу серед невизнаних і частково визнаних країн, автономій та етнічних команд.

У 2018 році збірну «Закарпаття» представляють виключно гравці з угорських ліг, однак серед них є і ті, які раніше грали в українських клубах.

Турнір під назвою ConIFA World Football Cup проводиться «Конфедерацією незалежних футбольних асоціацій», до складу якої входять федерації, які не є членами Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Ця конфедерація заснована у 2013 році, вона проводить чемпіонати світу серед сепаратистів і невизнаних держав раз на два роки.

У 2014 році такий турнір пройшов у Швеції, на ньому перемогла команда «графства Ніцца», а у 2016 році чемпіонат проводився у невизнаній Абхазії і перемогу здобули господарі.

Цього року турнір проходить у Лондоні. В ньому бере участь збірна «Закарпаття», за яку виступають етнічні угорці.

На емблемі команди зображені прапори України та Угорщини, територія Закарпатської області, ведмідь та напис угорською мовою.

Команди самоназваних «ДНР» та «ЛНР» також брали участь у цьому чемпіонаті, але не пройшли відбір.

Нагадаємо, відносини між Україною та Угорщиною досить напружені через мовну статтю українського закону про освіту. Будапешт вважає, що Київ обмежує права нацменшин, зокрема угорців Закарпаття.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок