<

Філарет озвучив назву майбутньої об’єднаної української церкви‍

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 26.10.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що Єдина Помісна Православна Церква в Україні, яка буде утворена на Об’єднавчому соборі Українських Православних Церков, матиме офіційну назву – Українська Православна Церква, та ще одну назву – Київський Патріархат.

Про це Філарет сказав на прес-конференції в Києві, – повідомляє 5-й канал.

“Назва буде – Українська Православна Церква офіційна, друга назва – Київський Патріархат. Що стосується непорозумінь, то непорозуміння в усіх є, але непорозуміння можна залагодити”, – заявив він.

“Якщо в Автокефальної Церкви (УАПЦ) є якісь питання по відношенню до Київського Патріархата, ми знайдемо шляхи порозуміння”, – додав патріарх Філарет.

Своєю чергою, речник УПЦ КП, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) уточнив, що “всі Помісні Православні Церкви, окрім давніх патріархатів, які називаються по назві міста, всі помісні Православні Церкви мають фактично однакову структуру назви – Румунська Православна Церква, Болгарська Православна церква, Сербська Православна Церква, Кіпрська Православна Церква та інші. Оскільки в Україні утворюється Єдина Помісна Православна Церква, відповідно і назва – Українська Православна Церква”.

За його словами, це не особиста ідея УПЦ КП, а це думка, яка була обговорена за участі представництва Вселенського Патріархату.

Також Філарет розповів, як парафії обиратимуть свій подальший шлях.

“Механізм – це зібрання всієї парафії. І якщо 2/3 парафії проголосує за те, щоб залишитися в російській церкві – значить парафія буде належати російській церкві. Якщо ж 2/3парафіян проголосують за українську церкву – то храм разом з парафіянами перейде в Українську Православну Церкву. Не буде 2/3-х – тоді залишатиметься, як є”, – пояснив Предстоятель.

На запитання кореспонтента “5 каналу”, чи є суперечки між Київським патріархатом та УПЦ – Філарет запевнив, що їх об’єднує одна мета.

“Між Київським патріархатом і Українською Автокефальною Церквою непорозумінь немає, тому що ми за автокефалію, і вони за автокефалію. А ті розбіжності, які є між деякими єпископами – я думаю, що ми їх на Соборі залагодимо”, – пояснив він.

Предстоятель УПЦ КП також зазначив, що до об’єднавчого собору буде делеговано понад 60 єпископів трьох Церков, пише “Укрінформ“.

“Наступний крок до автокефалії – скликання Архієрейського собору, який буде складатися із трьох церков: Київського Патріархату – це понад 40 єпископів, Автокефальної Церкви – 12 єпископів і кажуть, що 10 мінімум єпископів Московського Патріархату. Тобто із оцих єпископів буде скликаний Собор і на цьому Соборі буде зафіксоване об’єднання всіх трьох Церков в одну Українську Православну Церкву”, – підкреслив Філарет.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок