<

Державна фіскальна служба України у Волинській області звернула увагу на Дідів Морозів, Снігуроньок та подарунків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:32 | 29.12.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Жодне новорічне свято не обходиться без казкових героїв та “живої” музики в ресторанах і кафе. Власники розважальних закладів, оплачуючи розважальні послуги, повинні виконати роль податкового агента, тобто утримати й перерахувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб. Також ці суми, виплаченого доходу повинні зазначатися у формі №1 ДФ за ознакою доходу 102, – повідомляють фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

У разі отримання доходів, які не оподатковувалися при виплаті, всі казкові герої – казковими залишаються лише під час святкування, а після свят зобов’язані завітати до податкової служби за місцем реєстрації та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 15% та/або 17% в залежності від розміру доходу – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області

Слід зазначити, що продаж найпопулярнішого новорічного товару серед населення – ялинок, оподатковується за такими ж правилами.

Нагадуємо: будь-який дохід, нарахований (виплачений, наданий) на користь платника податку підлягає оподаткуванню за нормами Податкового кодексу України.

Тож, запрошуємо усіх, хто отримав неоподатковані доходи від продажу ялинок, надання послуг Діда Мороза, Снігуроньки, музичного супроводу свята, задекларувати отримані доходи та сплати до бюджету податок на доходи фізичних осіб, або зареєструвати підприємницьку діяльність. Якщо казкові герої – підприємці і послуги надаються у межах цієї діяльності, то підприємницький статус такої фізичної особи має бути зазначено в договорі, а замовнику доцільно отримати від нього виписку або витяг з Єдиного державного реєстру про державну реєстрацію його як суб’єкта підприємницької діяльності.

Також ГУ ДФС Волині звертають увагу на вартість подарунків.

Зокрема, відповідно до пп.165.1.39 п.165.1 ст.165 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (у 2013 році – 573,5 грн., у 2014 – 2015 роках – 609,0 грн.).

Вартість дарунків, яка не перевищує 50 відсотків однієї заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, відображається у податковому розрахунку за ф. 1ДФ за ознакою доходу «160». Якщо вартість дитячих новорічних подарунків та квитків, яка надається платнику податків, перевищує у 2013 році – 573,5 грн., у 2014 – 2015 роках – 609,0 грн., то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставками 15% та/або 20% та відображається у податковому розрахунку за ф. 1ДФ за ознакою доходу «126», як додаткове благо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок