<

Фоторепортаж: як відновлюється Буча після російської окупації

08:15 | 23.05.2023 / Місто буденне / , /
Перегляди
501
/ Коментарі відсутні

Днями БУГ побував на журналістській конференції у звільненій понад рік тому від російської окупації Бучі на Київщині. Після заходу журналісти мали годину часу, щоб познайомитись із містом та побачити, як воно відновлюється після варварських знущань агресора.

Містечко Буча, де до війни жили близько 40 тисяч людей, розташоване приблизно ніж за 10 км від Києва. Російські військові почали захоплювати його у перші дні повномасштабного вторгнення, намагаючись прорватись до столиці і утримували його аж до кінця березня. Бучанська трагедія сколихнула увесь світ, кадри із вбитими жителями посеред вулиці, із зав’язаним позаду руками, та розстріляними автівками з людьми, які намагалися евакуюватися, назавжди залишаться у пам’яті кожного українця. Від рук російських терористів у Бучі загинули понад 400 людей.

Нині ж, після року звільнення міста, прогулюючись затишним парком та вуличками Бучі, не одразу й помітиш наслідки перебування російських терористів. Варто віддати належне людям та владі, які не покладаючи рук, намагаються відновити все те, що понищила підла рука ворога. Проте місцями ознаки перебування окупанта на цій землі досі помітні, у прострілених дорожніх знаках та огорожах, обгорілих та зруйнованих будинках.

У місті знову вирує життя, їздять машини, працюють магазини та кафе, заклопотані люди поспішають у своїх звичних справах, бігають діти. Але не намагайтеся заглянути в очі мешканцям, там ви знайдете ще багато болю та емоцій, для яких важко підібрати слова…

Пропонуємо вам переглянути у фоторепортажі, як оновлюється Буча після російської окупації.

По дорозі з Бучі до Києва проїжджаєте місто Ірпінь, яке чи не менше постраждало внаслідок повномасштабного вторгнення російських терористів та їхнього намагання “взяти Київ за три дні”. Обабіч дороги з двох сторін можна побачити наслідки “руского міра” та безліч понищених ворогом будівель. Але життя відновлюється й тут, показуючи всьому світу, який ми нездоланний народ!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *