<

Як правильно вибрати наповнювач для котів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:40 | 30.06.2022 / Статті / /
Перегляди
552
/ Коментарі відсутні

Наповнювач для котячого туалету – важлива частина побутового життя чотирилапого улюбленця. Від вибору наповнювача залежить регулярність походів до туалету: якщо «процедура» тварині не до вподоби, вона взагалі може знайти будь-яке місце в домі для виконання завдання, і привчити її до дотримання правил буде вкрай важко.

Тож при виборі наповнювача краще прийняти до уваги не тільки зручність для людини, але й вподобання кішки. Наповнювач для котів, який подобається звіру – ось на що варто орієнтуватися.

Які бувають наповнювачі для котячого туалету

Звичайно, можна заповнити лоток туалетним папером або взагалі не користуватися наповнювачем, але тоді «приємний» запах та миття контейнеру по три рази на день гарантовані. Промисловий наповнювач – не примха, а головна умова гігієни. З точки зору гігієнічних якостей, наповнювачі дещо відрізняються:

  • Бентонітовий – виготовлений з глини, тож є природним, гіпоалергенним матеріалом. Приємний на дотик. Коли до бентоніту потрапляє рідина, він комкується. Створену таким чином грудку треба видалити та додати нову порцію наповнювача. Під час копання бентоніт утворює пил, тож тваринам із захворюваннями дихання він не підходить.
  • Деревний – має вигляд гранул. Чудово поглинає запахи. При потраплянні на гранули рідини вони розпадаються, ці відходи і потрібно прибрати. До недоліків деревних гранул слід віднести їх легку вагу: кішка розносить їх по квартирі.
  • Сілікагелевий – штучний, тому може викликати алергію. Має вигляд гранул або мілких камінців. Гранули мають пористу поверхню, за рахунок цього й поглинають вологу. Найекономічніший з усіх наповнювачів. Не рекомендований для кошенят, бо вони можуть спробувати його на зуб і проковтнути.

Всі види наповнювачів не слід утилізувати через каналізацію, хоча деякі виробники вказують на упаковці, що така можливість є. Питання в кількості: якщо наповнювача забагато, він закупорить каналізаційні труби.

Як користуватися наповнювачем

Під час користування гранулами чи глиною треба дотримуватися певних правил, щоб зберігати чистоту у приміщеннях та, головне, забезпечити якісну гігієну чотирилапому улюбленцю. Ключові принципи – насипати оптимальну кількість наповнювача, вчасно його додавати та регулярно мити котячий туалет:

  • оптимальний шар наповнювача складає 3-4 см для туалету без решітки, контейнер з решіткою наповнюється до рівня решітки;
  • сілікагелевий наповнювач треба повністю міняти раз на два тижні та ретельно мити контейнер;
  • при використанні бентоніту та деревини туалет теж треба мити не рідше одного разу на два тижні.

Для зручного видалення відходів користуються спеціальною лопаткою, щоб позбавитися відпрацьованого матеріалу та не витрачати марно чистий. Під лоток можна підстелити ковдрочку, щоб легко прибрати наповнювач, який потрапив на підлогу.

Який наповнювач – кращий

Деяким кішкам подобається виключно деревний наповнювач: їм заважає, що глина інколи залишається на лапках, а сілікагель шипить при потраплянні на нього рідини. Інші віддають перевагу бентоніту, ароматизованому лавандою чи травою. Кошеняти граються деревними гранулами, тому їм більше підходить глина. Спостерігаючи за хвостатим улюбленцем, легко визначитися з типом наповнювача та купувати саме його. Протягом життя гігієнічні звички тварини зазвичай не змінюються. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *