<

Сонячні панелі – відмінна альтернатива класичній електриці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 6.07.2023 / Статті / /
Перегляди
52
/ 1 коментар

Створення автономної електростанції передбачає наявність великої кількості обладнання та одне з них – це сонячні панелі. Їх також називають фотоелектричними модулями, адже їх кожен найдрібніший компонент дозволяє перетворити сонячну енергію на електрику, щоб надалі користуватися ним у побуті чи на промисловому об’єкті.

Модуль має пошарову конструкцію. Знизу встановлюється скло, потім йде герметик, фотоелементи, знову герметик і поверх захисна плівка або скло. Перш ніж купити сонячну панель, необхідно створити проект автономної системи. Представники компанії «Solar Garden» готові надати консультації та сформувати свої рекомендації щодо підбору матеріалів.

Різновиди панелей

Поглинаючий матеріал може бути трьох видів, відповідно за цим критерієм є три варіанти панелей:

  • Монокристалічні. Основою є цілісні елементи кремнію, що забезпечує ККД близько 22%. Розмір таких пластин 300 мкм;
  • Полікристалічні. Тут є перетворювач з поглиначем, але застосовуються ті самі елементи кремнію. Показник ККД у діапазоні від 14 до 18%;
  • Аморфні. Їх основою є аморфний кремній, що має відносно низький ККД.

Обов’язково потрібно враховувати ККД та показник ефективності перетворення сонячного променя. Тут https://www.solargarden.com.ua/soniachni-paneli/ про це можна прочитати докладніше. Чим вище ККД, тим менше панелей потрібно встановити. Виключити втрати ККД можна лише при правильному виборі супутнього обладнання.

Обов’язково враховується температурний коефіцієнт зміни потужності, і чим він менше, тим краще. Завдяки цьому коефіцієнту відбувається зниження впливу під час нагрівання модуля на віддачу енергії, зберігаючи потрібний параметр ККД.

Строк служби

У середньому сонячні панелі служать до 30 років. Вони все одно з кожним роком продовжують виробляти електрику, але з кожним роком падає ефективність приблизно на 1%. Деякі виробники гарантують потрібну генерацію за заданою потужністю протягом 10-12 років. Якщо враховувати ці параметри, то окупність у середньому становитиме 6 років.

При виборі модулів слід звернути увагу на виробника, тип пристрою та якість монтажу. Згодом автономна система будинку або на виробничому об’єкті потребує діагностики та ремонту. Це дозволить зберегти потрібну потужність та функціональність, забезпечуючи також продовження терміну служби за заданими параметрами.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *