<

Скільки електроенергії споживає побутова техніка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:09 | 26.10.2023 / Статті / /
Перегляди
8028
/ Коментарі відсутні

Економія при використанні електроенергії є важливим фактором зниження підсумкового рахунку для оплати та правильного підбору побутової техніки. Адже від параметрів споживання енергії часто залежить покупка тих чи інших інструментів, обладнання та технічних рішень.

Необхідно розрахувати витрати та підсумувати загальні показники. Це дозволить у майбутньому не тільки економити, а й правильно підібрати генератор як альтернативне джерело.

Як дізнатися про витрату електроенергії?

Найпростіший спосіб це уточнити клас енергоефективності конкретного приладу. Будь-яка побутова техніка доповнюється цим класом, і виробники пропонують десять варіантів:

  • A+++, A++, A+, A (найвищий клас із індексом 45%);
  • B (ефективність лише на рівні 55-75%);
  • C (діапазон ефективності 75-95%);
  • D (середній показник від 95 до 110%);
  • Е, F і G (найнижчий клас і в побутовій техніці практично не використовується).

Коли потрібно зрозуміти скільки споживає холодильник, то найкраще використовувати практичні поради. Необхідно відключити з розеток усі прилади та залишити лише холодильник. Зафіксувати поточні показники лічильника та за годину відключити холодильник. Повторно зафіксувати показання. Також можна зрозуміти скільки електроенергії споживає комп’ютер та інша техніка. В якості альтернативи може застосовуватися вимірювач Ватт, що підключається до розетки разом з аналізованим приладом.

Середні параметри

Кожна техніка споживає певну кількість електроенергії, і цей параметр залежить від великої кількості факторів. Але щоб вивчити споживання телевізора та іншої техніки, можна оцінити базові параметри:

  • холодильник (від 100 до 200 Вт на годину, але все залежить від потужності, використовуваних режимів та параметрів);
  • пральна машина (від 1,5 до 2 кВт, а точний параметр залежить від активованого режиму прання, температури та багато іншого);
  • електричний чайник (від 1 до 2 кВт, якщо в день він працює 15 хвилин, то на місяць виходить близько 11 кВт).

Середній ноутбук та телевізор на місяць споживають близько 3 кВт.

Як заощаджувати електрику?

Перша та основна рекомендація – не забувати вимикати пристрій, якщо він зарядився або не використовується. Для включення світла можна використовувати сенсори руху, відповідно світло вмикатиметься і відключатиметься тоді, коли людині це потрібно.

За наявності нічного тарифу за зниженою ставкою багато видів техніки можна використовувати у нічний час у форматі відкладеного старту. Йдеться про пральну машинку, бойлер, посудомийку і навіть морозильну камеру. Можна активувати режим, коли за ніч вона заморожує продукти, а потім цілий день утримує необхідну температуру завдяки гарній теплоізоляції корпусу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *