<

Що робити, щоб конвектор прослужив довше: грамотна експлуатація

22:18 | 28.08.2023 / Статті / /
Перегляди
42
/ Коментарі відсутні

Електричний конвектор з якісним нагрівальним елементом може прослужити понад 10 років. Йому не загрожує протікання, як оливному радіатору, або перегорання ламп — як інфрачервоному обігрівачу. Дійсно вразливий компонент конструкції — нагрівальний елемент. Якщо він відкритий, загрозу для нього становлять навіть пилюка чи краплі вологи. Закритий набагато надійніший та безпечніший. 

Довговічність та ефективність конвектора насамперед залежить від бренду. Якщо на виробництві використовується сучасне обладнання та дотримані суворі стандарти якості, строк служби зростає до максимуму. На доступний за посиланням https://www.moyo.ua/bt/klimaticheskaya-tekh/obogrevateli/konvektory/cooper_hunter/ конвектор Купер Хантер поширюється трирічна гарантія, що свідчить про впевненість виробника у характеристиках. 

Серед чинників, які впливають на тривалість життя електричних обігрівачів, умови експлуатації. Варто дотримуватися п’яти рекомендацій, щоб уникнути передчасного виходу з ладу.

Обережне поводження

Корпуси конвекторів роблять з міцних, але тонких металів, тому вони бояться різноманітних механічних впливів. Удари, падіння твердих предметів зверху, сильні вібрації — всі ці «маніпуляції» можуть призвести до деформування або появи тріщин, сколів. 

Добре, якщо обігрівач постраждає тільки зовні, тоді його можна буде використовувати надалі. У разі пошкодження нагрівального елемента подальша експлуатація можлива хіба що після вартісного ремонту.

Для захисту конвектора важливо:

  1. Ставити його якомога далі від полиць з декором чи книгами. Краще, щоб підлоговий конвектор з магазину https://www.moyo.ua/bt/klimaticheskaya-tekh/obogrevateli/konvektory/ustanovka_napolnyyi/ стояв окремо, тобто над ним був вільний простір без підвісних меблів. 
  2. Не розташовувати поряд прилади, які вібрують. Пралка під час відтискання видає неабиякі вібрації, а якщо стоїть нерівно — ще й рухається.
  3. Транспортувати обережно. Для перевезення в авто використовувати заводське паковання, бульбашкову плівку або пінопласт. 
  4. Не підіймати за ґратки для виходу повітря. У конструкції зазвичай передбачено ручки, також можна триматися за «ребра».

Підключення до стабільної електромережі

Стрибки напруги — явище, небезпечне для конвектора, як і часті раптові відключення електроенергії. Якщо житло «заживлене» від нестабільної електромережі, доцільно використовувати стабілізатори або джерела безперебійного живлення. Бюджетна альтернатива — звичайний мережевий фільтр, який автоматично відключається у разі виникнення проблем з енергопостачанням.

Правильне зберігання

Конвектори запрошені лише в холодний період року — з середини осені до початку весни. Влітку їм на зміну приходять кондиціонери та вентилятори, які замість обігріву забезпечують активне охолодження. На час «простою» обігрівачі здебільшого виносять на балкон або в гараж. Важливо, щоб там були слушні умови для зберігання:

  • температура не вище 35 градусів,
  • вологість повітря до 50%,
  • достатня кількість вільного місця та чистота.

Підтримання чистоти

Оскільки конвектор — прилад не герметичний, всередину може потрапляти пилюка чи дрібне сміття. Запобігти цьому допомагає регулярний клінінг у помешканні. Ретельне сухе та вологе прибирання, використання очищувача повітря — найдієвіші способи боротьби з брудом. 

Важливо чистити від забруднень також сам девайс. Звісно, не потрібно розбирати його до останнього гвинтика. Достатньо час від часу протирати поверхню (особливо «жалюзі») злегка вологою серветкою. Перед процедурою обов’язково відключати пристрій від мережі, а вмикати — лише після повного висихання. 

Реагувати на збої в роботі необхідно миттєво. Навіть якщо конвектор обігріває ефективно, але тріщить, шкварчить, скрипить, або неприємний запах, доцільно якомога швидше звернутися до сервісу для діагностики та технічного обслуговування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *