<

Оптові ціни на пшеницю в Україні: аналіз та технічні особливості

19:06 | 8.11.2023 / Статті / /
Перегляди
230
/ Коментарі відсутні

Постійні зміни ціни на пшеницю змушують продавців і покупців вести постійний аналіз ринку. Також не зайвим буде вивчити прогнози від ескортів, щоб дізнатися, коли краще купувати та продавати. Одним із оптимальних місць для проведення угод є Українська універсальна біржа, де торги проходять щодня відповідно до загальних норм та стандартів.

Тенденції ескорту зерна, попиту та пропозиції, а також аналітику по ринку можна прочитати як на сайті біржі, так і за допомогою спеціального бота в Телеграмі. Він називається AgroMarketUUB і тут https://www.uub.com.ua/torgy-ta-auktsiony/agrobot-agromarketuub/ можна детально ознайомитися з функціоналом інструменту. З його допомогою вдасться дізнатися про актуальну ціну тієї чи іншої культури, вивчити обсяги торгів, отримувати повідомлення щодо змін на ринку та багато іншого.

Показники якості зерна

В умовах високої конкуренції якість пшениці має бути високою, щоб розраховувати на продаж. Тому важливим є етап підготовки та зберігання, а також сам сорт зернової культури. Якість визначається такими критеріями:

  1. Свіжість. Враховуються зовнішні дані, запах, колір та інші параметри. Пшениця при правильному зберіганні буде злегка волокнистою, без неприємного запаху, єдиного кольору та структури, розмір від 5 до 10 мм;
  2. Зараженість. Шкідники не повинні бути в зерні, а цей параметр визначається наявністю комах на 1 кг зерна;
  3. Вологість. Оцінюється кількість вологи на одиницю маси. Максимально допустимий параметр становить 14,5%. Якщо буде домовленість та необхідність, то вологість збільшується;
  4. Засміченість. Наявність різних домішок у відсотковому співвідношенні, включаючи сміття та бите некондиційне зерно.

На поточне формування ціни у 2023 році також впливає обсяг урожаю, конкуренція та загальна тенденція цін на світовому рівні, наявність залишків минулих років та аналітичні прогнози на майбутній рік.

Особливості агроботу AgroMarketUUB

Безкоштовний чат-бот пропонує крім аналітики та додаткової інформації дані щодо операцій на ринку. Також є можливість оцінити пропозиції та попит, що дозволить реагувати на ринок і цим або почати продавати, або навпаки купувати.

Представлено зручну мапу елеваторів по Україні та детальні параметри кожного з них. Тепер не обов’язково заходити на різні сайти і, зокрема, на майданчик Української універсальної біржі. Все буде в одному місці і завжди під рукою, причому абсолютно безкоштовно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *