<

У Зимнівській громаді побудують вітроелектростанцію, потужністю 50 МВт

19:38 | 17.10.2024 / Володимир / , /
Перегляди
324
/ Коментарі відсутні

Підприємство «Вінд Павер Джі ЕсАй Волинь 2» планує також збудувати вітроелектростанцію на території Зимнівської громади Володимирського району. Ця ж фірма ставить вітряки У Володимирській та Іваничівській громадах.

Рішення про надання дозволу ТОВ «Вінд Павер Джі ЕсАй Волинь 2» на розробку детального плану території, орієнтовною загальною площею 13,00 га, прийняли на сесії Зимнівської громади.

Будувати вітроелектростанцію, потужність приблизно МВт, планують в межах сіл Горичів, Черчичі, Руснів. Разом з тим підприємство розпочне будівництво супутніх об’єктів електроенергетичної інфраструктури. Зокрема, високовольтні підстанції, розподільчі пункти та кабельні лінії електропередачі для збору і передачі в мережу виробленої на ВЕС електроенергії. Також в планах ремонт підїзних доріг.

Нагадаємо, ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь» будує комплексу вітроелектростанцій загальною встановленою потужністю 150 МВт і ліній електропередач 110 кВт на території Іваничівської громади, біля села Соснина, для здійснення генерації електроенергії шляхом відновлюваного джерела енергії – енергії вітру. Однак, з початком будівництва, місцеві мешканці почали жалітися на те, що фірма, яка будує вітряки, пошкодила нову дорогу. Після чого підрядник заявив, що їхні вантажівки їздитимуть об’їзним шляхом, однак зробити ремонт зруйнованої дороги не обіцяв.

Також вітряки планують встановити і на території громади Володимира в межах Ласківського старостинського округу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Жовтня, Четвер
19:10
37