<

Чи виконала Нововолинська ЦМЛ умови для отримання постійного статусу кластерної лікарні

17:41 | 20.09.2024 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
649
/ 1 коментар

20-го вересня на сесії Нововолинської міської ради керівник лікарні Олег Шипелик розповів, чи виконані умови для отримання постійного статусу кластерності.

Нагадаємо, 9-го вересня 2023 року Ігор Гузь повідомив, що прийнято рішення – Нововолинська і Володимирська лікарні будуть кластерними.

Загалом, у Волинській області кластерними визначено 4 лікарні: Луцька центральна районна лікарня Підгайцівської сільскої ради, Медичне об’єднання Луцької міської ТГ, і лікарні у Володимирі та Нововолинську.

У розпорядженні начальника ОВА щодо Нововолинської лікарні були вказані певні умови, які потрібно було виконати протягом року, щоб отримати статус на постійній основі.

Сьогодні, 20-го вересня, на сесії керівник лікарні розповів про умови та їхнє виконання:

  • Надання медичної допомоги пацієнтам за усіма базовими напрямками: дерматовенерологія, арелгологія, отоларингологія, травматологія і т.д. — це завдання виконано.
  • Лікування хворих з інсультами з застосуванням тромболізису не менше 15% (тромболізис – це ін’єкційна процедура, яку проводять для розчинення тромбів та відновлення нормального кровотоку, – ред), тромбоекстракції – 5% (тромбоекстракція – це малоінвазивне ендоваскулярне втручання, яке проводять для евакуації тромбів, – ред). Це завдання також виконано.
  • Надання акушерської допомоги — кількість пологів за рік не менше 400. За 2023 рік було 444 пологів.
  • Надання хірургічної допомоги — 1000 хірургічних втручань за рік, підвищеної складності з коефіцієнтом більш 2. За 2023 рік в лікарні виконали 1122 операції з коефіцієнтом більше 2.
  • Організація надання медичної допомоги хворим з інфарктом, укладання договору з НСЗУ за відповідним пакетом. 13 червня укладено договір — ця умова також виконана.
  • Організація мобільної психіатричної бригади, контрактування з НСЗУ за відповідним пакетом — виконано.
  • Забезпечення показників фінансової стійкості та спроможності, фонд заробітної плати не більше 85%, бюджет на придбання лікарських засобів не менше 15% — також виконано, зазначив Шипелик.

Він додав, що сьогодні в лікарні буде комісія з управління охорони здоровʼя, яка так само перевірить виконання умов.

А 26-го вересня в області буде засідання госпітальної ради, після цього рішення ради буде направлено в МОЗ для того, щоб НЦМЛ мала кластерний статус на постійній основі.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Вересня, П’ятниця