<

На сесії в Іваничах проаналізують витрати керівництва громади на суди: чи поцікавляться депутати недоцільною розтратою коштів?

15:31 | 20.09.2024 / Іваничі / , /
Перегляди
103
/ Коментарі відсутні

На наступному пленарному засіданні Іваничівської селищної ради 26-го вересня депутати розглянуть питання про витрати керівництва громади на суди, більшість яких стосується діяльності ТОВ «Аванті-Девелопмент». Важливо, чи поцікавляться обранці громади, чому Томашевська приймала незаконні рішення, а доказом цього є те, що усі суди з теплопостачальною організацією вона програла, та для чого наймала юриста, маючи в штаті свого, чи як завжди промовчать.

Наступна сесія селищної ради в Іваничах, яка відбудеться 26-го вересня, обіцяє бути цікавою. На неї виноситься питання «Про хід виконання Програми здійснення заходів з правового захисту Іваничівської селищної територіальної громади на 2022-2025 роки», доповідачем якого є юристка селищної ради Людмила Іванчук. Левова частина цієї доповіді стосується діяльності ТОВ «Аванті-Девелопмент». Зокрема, вказані загальні витрати селищної ради на суди з теплопостачальною організацією.

Відтак, там зазначається, що на оплату судових зборів за 2022 – 2024 роки витрачено 120 тисяч 78 гривень, на оплату судових витрат використано 18 тисяч 122 гривні. Також, керівництво громади зізнається, що укладало договори з приватними юристами, які представляли їхні інтереси в судах. Так, у 2023 році було укладено та профінансовано 8 договорів на суму 138 тисяч гривень, а в 2024 році – 2 договори на 33,5 тисячі гривень. Однак, вказана причина найму адвокатів дивна, мовляв, юристів наймала теплопостачальна організація, то й ми теж так зробили. Але для чого тоді в селищній раді функціонує юридичний відділ, а його очільниця ще й регулярно отримує премії? Можливо це питання зацікавить когось із місцевих депутатів і ті поставлять його Томашевській на сесії?

Також у цій доповіді чомусь замовчують й іншу важливу інформацію. Зокрема, не вказані витрати місцевої лікарні на суд з Аванті, який вона програла, а це – 30 тисяч на послуги адвоката та 24,5 тисячі компенсації теплопостачальній організації, витрати відділу освіти на адміністративний суд з селищною радою, а це – 10 тисяч на адвоката, а також штрафні санкції, пеня і компенсація інфляції, які безперечно будуть виставлені Аванті споживачам, (а це теж бюджет громади), за недоплати в сезоні 2023-2024 року.

До речі, за підрахунками директора ТОВ «Аванті-Девелопмент» Костянтина Богатова, йдеться про 1,2 мільйона недоплат, а сума штрафів на 1-ше вересня склала вже понад 200 тисяч гривень. Окрім цього, сюди можна віднести і витрати на відрядження юристки і голови селищної ради в суди, яких можна було уникнути, якби Томашевська дотримувалася закону.

Як бачимо, в результаті безглуздих судових справ, спричинених незаконними рішеннями Томашевської, а саме про це свідчать суди, які усі виграло Аванті, “на вітер пішли” сотні тисяч грн з місцевого бюджету. А ці кошти можна було б спрямувати на потреби громади, чи допомогу ЗСУ. Цікаво, чи порушать це питання на черговому пленарному засіданні депутати, які б мали відстоювати інтереси своїх виборців, чи, як завжди, промовчать?

Нагадаємо, 13-го вересня відбулось засідання Верховного Суду, який також задовольнив позов теплопостачальної організації. Відтак голова Іваничівської громади програла всі судові справи, що стосуються роботи Аванті, потративши сотні тисяч бюджетних гривень.

Чимало коштів місцевого бюджету пішло і на судові справи з ТОВ «Полімер», більшість з яких селищна рада теж програла. Зокрема, за 2023 рік це підприємство через суди стягнуло з Іваничівської громади 115 тисяч 247 гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Вересня, П’ятниця