<

У Києві затримали групу «екстрасенсів», які брали $40-60 тисяч за магічні ритуали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:07 | 18.08.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці затримали в Києві групу шахраїв, які виманювали у жителів Криму великі суми грошей під приводом проведення магічних ритуалів.

Як повідомляється на сайті Нацполіціі, злочинну схему організували чотири людини два роки тому. Гроші виманювали у жителів Криму.

“Створивши відеоролик із зображенням переможниці телевізійного проекту, вони демонстрували його на території Криму та країн ближнього зарубіжжя. За вказаними у відео телефонами до шахраїв зверталися довірливі громадяни із бажанням вирішити свої проблеми зі здоров’ям та особистим життям. Вартість таких послуг зловмисників коливалася від 40 до 60 тисяч доларів США. Коли жертва, не відчуваючи ніякого позитивного впливу на своє життя, розуміла, що її ошукали, і вимагала повернути гроші, аферисти погрожували їй «кармічною» розправою”, – інформує поліція.

Одна з потерпілих звернулася до Головного управління Національної поліції в АР Крим і Севастополі. Збір доказів тривав вісім місяців.

Після затримання зловмисників за місцем їх проживання і в орендованому офісі знайшли дані про близько сотню потерпілих, дані про отримання від них грошей, а також інструкції з техніки введення людей в оману і залякування.

Крім того, під час обшуків викрито ще один злочинний напрямок цього угруповання із заволодіння грошима громадян, які проживають на материковій частині України. Йдеться про протиправні дії під виглядом реалізації біохімічних добавок (так званих БАДів).

Затриманим повідомлено про підозру за ч.ч. 3 і 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція, яка їм загрожує, – позбавлення волі на термін до 12 років з конфіскацією майна. Затриманих взято під варту з можливістю внесення застави в розмірі 1,5 млн грн за кожного.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок