<

У школі на Іваничівщині відмінили навчання через грип

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:58 | 2.02.2018 / Іваничі /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

З 2-го лютого у Мишівській ЗОШ І-ІІІ ступенів припинено навчання через захворювання дітей на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію.  

Всього з початку епідеміологічного сезону, який розпочався з 2-го жовтня 2017-го року, на вірусні інфекції в районі захворіло понад 800 осіб, з них 453 дітей.

За даними щотижневого оперативного аналізу епідемічної ситуації з грипу та гострої респіраторної вірусної інфекції на п’ятому тижні епідеміологічного сезону було зафіксовано ріст захворюваності серед населення району. Так, за  останній тиждень (26.01- 01.02) людей захворіло на 85,4% більше, ніж за попередній. З них  73,6% становлять діти віком до 17 років. Найбільш уразливою віковою категорією серед дітей до 17 років на п’ятому тижні є школярі, серед яких захворюваність зросла у 3 рази в порівнянні з попереднім тижнем.

Така інформація надійшла від завідувача районним лабораторним відділенням, лікаря епідеміолога Наталії Мариніни.

Найбільший процент захворюваності серед школярів виявився у Мишеві.

“1-го лютого не прийшли на заняття 46 учнів. Це у нас перший випадок  за багато років. Уже з 2-го лютого уроки у школі відмінені за розпорядженням голови районної державної адміністрації до 11-го лютого. Та педагоги працюють”, – повідомила директор школи Емілія Левчук.

Такі заходи були вжитті, аби не допустити подальшого розповсюдження інфекції.

У школах, де продовжують навчатися діти, лікарі рекомендують посилити дезінфекційний режим у приміщеннях, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити регулярне провітрювання кімнат, не допускати до відвідування установи осіб з ознаками інфекційного захворювання. Також необхідно обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів у закритих приміщеннях, уникати великого скупчення людей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок