<

“Ми домоглися закриття ветсанзводу», – народний депутат Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:20 | 4.04.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Ковельський ветсанзавод таки закриють. Рішення про це озвучили сьогодні, 4-го квітня, на зустрічі нардепа Ігоря Гузя та ковельчан у Києві з начальником відділу оперативного контролю Держекоінспекції Іриною Штець і заступником голови Держспоживслужби Андрієм Жуком.

Нагадаємо, тиждень тому, обранець на прохання жителів міста, які упродовж 4-х тижнів блокували роботу заводу, побував на території Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», та на всю Україну в прямому ефірі Фейсбук показав всю цю жахливу картину так званої роботи підприємства.

Учора відбулася телефонна розмову з міністром аграрної політики Тарасом Кутовим та головою Держспоживслужби Володимиром Лапою.  4-го квітня разом з громадою міста Ковель провели брифінг у парламенті, під час якого озвучили вимогу до керівництва держави – закрити підприємство, яке стало екологічною катастрофою для людей.

На брифінгу його учасники продемонстрували фотографії, зроблені на території заводу, де зображені рештки тварин.

 “Цей завод існує 40 років, на території якого знаходяться тисячі тонн решток тварин, вони лежать просто під відкритим небом. Зараз  надворі +20. Це – екологічне лихо, яке руйнує життя людей. Ці рештки не утилізуються, їх там закопують. І ось це все ллється у річку Турія, звідти у Прип’ять, а згодом – у Дніпро. Це – “другий Чорнобиль”. Тільки закриття, і більше ніяких дискусій. Люди втомилися: немає чистої води, забруднене повітря та специфічний запах”, – наголосив Ігор Гузь.

Сергій Левчук, від імені мешканців Ковеля, які проживаються за 450 м від цього заводу, зауважили, що робота держпідприємства призводить до важких захворювань: “Ще 3 1988 року туди завезли шкури з Венгрії, ще й досі вони там лежать. Вода у криницях забруднена, що шкодить здоров’ю. Є одна вулиця із 33-х будинків, де вже  є сім смертей від онко”.

Потому з ініціативи нардепа Ігоря Гузя і відбулася спільна зустріч із керівництвом профільних інстанцій. «Ми домоглися закриття ветсанзаводу! Рішення нам озвучили на зустрічі. По-перше: закриття має відбутися впродовж тижня. Письмове рішення надішлють. По-друге: пообіцяли, що за три місяці утилізують та вивезуть з міста рештки тварин.  А також  домовилися, що спільними зусиллями КМУ та облради, передбачити кошти на рекультивацію ґрунтів та очищення водойм упродовж року», – прокоментував Ігор Гузь.

“Сподіваюся, що чиновники дотримають свого слова! Триматиму ситуацію на контролі! Дякую ковельській громаді, хлопцям з Національного Корпусу, моєму помічнику-консультанту Ігорю Верчуку за принципову позицію”, – резюмував обранець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок