<

Шахтарі, 51/14 ОМБР, Луценко, митниця, фестиваль “Володимир” – ключові теми зустрічі Ігоря Гузя з представниками ЗМІ округу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:48 | 9.06.2016 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Відбулася прес-конференція народного депутата України Ігоря Гузя в місті Нововолинську.

На думку парламентаря, правильним є те, щоб такі спілкування з представниками ЗМі відбувались систематично, остання відбулась буквально квартал тому. “Я думаю, що це правильно, певну нову інформацію ви можете отримати і сьогодні,” – сказав він.

Гузь

Початок був позитивним для жителів 19 виборчого округу: буквально вчора Кабінет Міністрів України прийняв рішення про надання субвенцій Кабінету Міністрів. “Я вас інформую про те, що 12 мільйонів гривень надійде для Любомльського, Іваничівського, Володимир-Волинського району та двох міст: Володимира та Нововолинська. Зроблю відразу уточнення про те, що будуть внесені технічні зміни, згідно нашої домовленості з головою уряду Володимиром Гройсманом – це тільки перша частина суми. Я очікую, що у вересні надійде ще 8 мільйонів гривнь, для вирішення проблем виборчого округу № 19. Тому буде уточнення по сумах, і ті списки, які є на сайті Кабінету Міністрів ще недосконалі,” – поділився з журналістами парламентар. Анонсував він і те, що його команда в цьому році готує кампанію з встановлення понад 80 дитячих майданчиків – тобто на території майже кожної сільради та кілька у містах Нововолинськ та Володимир -Волинський. Розробкою проектно-кошторисної документації будуть займатись сільські або міські ради, вони ж обиратимуть підрядника для встановлення.

Гузь
Гузь

Прокоментував Ігор Гузь і свою позицію щодо призначання Генерального прокурора України Юрія Луценка: “Якщо коротко  – з тих кандидатів, яких міг запропонувати Президент України Петро Порошенко, це найкраща кандидатура. Особисто знаю Юрія Віталійовича достатньо давно, ще з акції “Україна без Кучми”. Знаю його –  як бунтаря, як людину яку важко примусити щось виконувати. Сподіваюсь, що він буде значно ефективніший за попередників!”

Гузь
DSC_6398

Дуже позитивним кроком для всієї України назвав зрушення у  питанні переслідування бійців 51-ї/14-ї бригади. “Ви знаєте, що я вертався декілька разів з трибуни Верховної Ради, говорив про це з Юрієм Луценком, коли він ще не був Генпрокурором. Плануються ще ряд зустрічей. Віддам належне адвокату Василю Нагорному, який зробив найбільше в цьому плані, юридичному захисті, інформаційному.Велика й заслуга активістів, які не були байдужими, які приходили на судові засідання. Сподіваюсь, за місяць-два всі ці питання будуть закриті і сприйматимуться як історія,” – поділився з присутніми парламентар. Також він вважає, що до Дня Незалежності воїни повинні бути реабілітовані. І він усіляко сприятиме, аби Президент України про це не забув.

DSC_6369

Що стосується судової реформи,то Гузь вважає ці зміни позитивними. Так, європейська спільнота, зокрема Венеціанська комісія, Європейський союз, різні уряди держав підтримують країну у цьому кроці, адже змін у цьому аспекті в країні  – не було.

Був згаданий іще один резонансний законопроект  – питання зниження акцизу на ввезення автомобілів з-за кордону. ” Я принципово відстоюю цю позицію. Зараз стан прийняття цього закону наступний – Дмитро Святаш вирішив якимось чином заблокувати підписання спікером Верховної Ради  Андрієм Парубієм, а є така форма,  коли вноситься зауваження до регламентних норм, то підписання відкладається. Що стосується Президента, то, за кулуарною інформацією, Петро Порошенко підпише цей законопроект, але з умовою введення в дію з першого січня 2017-го року. Аргументація – бюджет прийнятий з розрахунку надходжень за старими акцизами,” – сказав Ігор Гузь.

DSC_6354

Не обійшли увагою і завжди актуальних для Нововолинська шахтарських питань. Наше видання уже писало про зустріч народного депутата  з міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом, де були озучені такі питання, як передання адміністративних приміщень шахти №5, на баланс Іваничівської районної ради, проблема десятої шахти, щодо котрої позиція є принциповою  – тільки добудова. Вирішується питання заборгованості по зарплаті для гірників: перша шахта, дев’ята, “Бужанка”.

DSC_6352

Дуже серйозний комплекс питань, які піднімаються стосовно митниці. По-перше, що стосується і  Ягодина, і Устилуга – це проблема пропускного режиму. “Якщо нам пощастить і безвізовий режим буде введений, то кількість громадян, які будуть пересікати кордон значно зросте. Для реалій сьогодення –  це буде катастрофа, бо вже зараз ми маємо черги на 600-800 автомобілів, а тільки уявіть, що буде під час безвізового режиму. Треба проводити реконструкцію, для збільшення пропускрої спроможності митних переходів. Важливе питання електронних  черг на митниці. Вже зараз обіцяють показати працюючу розробку, стосовно того, як це має діяти!” – наголосив депутат.

DSC_6351

Присутніх журналістів цікавило питання фестивалю “Володимир” та коштів, що передбачені державою на його проведення. Ігор Гузь повідомив, що 8-го червня спілкувався з міністром культури Євгеном Нищуком,  запланована з ним зустріч на 13 червня: “Важко зробити, щоб кошти надійшли за декілька місяців, але вони будуть, мова ведеться про суму 250 тисяч гривень. Ми готові допомогти з проведенням та організацією.”

Найбільшим соромом діючої влади названо не  доведені до логічного кінця справи Майдану,яким вже пішов третій рік. Народний депутат вважає, що крапку у питанні  має поставити Генеральний прокурор Юрій Луценко.

DSC_6395

Також було аносовано новий етап конкурсу мінігрантів “Крок назустріч”, кінцевий термін подачі заявок на котрий завершиться 21 червня.

Окрім озвученого, у полі зору народного обранця робота щодо екологічного поста в  Шацькому районі, завершення 44-квартирного будинку для військовослужбовців у Володимирі-Волинському та ряд інших питань.

DSC_6377
DSC_6386




один коментар
  1. На задньому плані хіба це панорама Нововолинська? Стадіон, ринок біля нього, літня естрада, ДЮСШ вроді як наші, а чортове колесо де? З лівої сторони на 3-тю школу і район біля башні схоже, якийсь фотомонтаж чи що?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер