<

Золотовалютні резерви України зросли на $2,241 млрд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:20 | 4.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Золотовалютні резерви України у серпні 2015 р. зросли на $2,241 млрд – до $12 млрд 617 млн

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного банку України (НБУ), передає Еспресо.TV.

“За попередніми даними міжнародні резерви України на 01 вересня 2015 року становили 12 млрд. 617 млн доларів США в еквіваленті. У серпні відбулося зростання обсягу міжнародних резервів на 2 млрд 241 млн доларів США”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, цьому сприяло, насамперед, надходження від МВФ чергового траншу кредиту за програмою EFF у сумі $1,65 млрд. Також на збільшення резервів вплинуло надходження $508,1 млн від Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Європейської комісії. Крім того, надходження від операції swap і конвертації китайських юанів склали $403,3 млн.

У серпні Національний банк також продовжував купувати іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку. Чиста купівля валюти регулятором склала $9,2 млн.

У НБУ відзначили, що зростання міжнародних резервів відбулося, незважаючи на необхідність погашати державний і гарантований державою борг в іноземній валюті. На ці цілі було спрямовано $249,2 млн. Зокрема, в серпні було перераховано $69,9 млн на обслуговування за облігаціями зовнішньої державної позики та державними цінними паперами, а також $49,5 млн платежі Кабміну і НБУ на користь МВФ.

“Зараз обсяг міжнародних резервів є достатнім для виконання зобов’язань та поточних операцій Уряду і Національного банку України”, – підкреслили в НБУ.

Нагадаємо, що Нацбанк дозволив українцям знімати більше валюти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця