<

Зміни Податкового кодексу першочергово будуть відчутні для мешканців прикордонних населених пунктів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:07 | 25.01.2018 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Нові зміни до Податкового кодексу не дозволяють українцям повноцінно «закуплятися» у Польщі. На Волині такі зміни першочергово будуть відчутні для мешканців прикордонних населених пунктів.

Про це йдеться у черговому номері газети «БУГ» №8.

Так, нововведення передбачають, що з 1 січня 2018 року для закупівлі товарів на суму 500 євро українці повинні перебувати у сусідній державі не менше, ніж одну добу. Тобто, їм доведеться знімати номер у готелі, або ж додатково витратитися на харчування та паливо, щоб перечекати у машині. Крім того, поїздки «на закупи» тепер можна робити не частіше, ніж раз на 3 доби (72 год). В іншому випадку доведеться обмежитися купівлею товарів на суму не більше 50 євро.

Українцям – тепер зась!

Важливо й те, що з 1 січня 2019 року обмеження стосуватимуться і безмитного пересилання товарів фізичним особам у міжнародних поштових та експрес-відправленнях. Загалом посилок може бути максимум 3 протягом одного календарного місяця. Вартість кожної не повинна перевищувати 150 євро. А вже четверта і кожна наступна посилки будуть обкладатися податком, митом і акцизом. До слова, раніше кількість посилок не обмежувалася.

Люди не мовчать

Нові законодавчі «покращення» вже викликали масові протести серед підприємців, які фактично заробляли на продажу польських товарів. Йдеться, зокрема, про побутову хімію, продукти, одяг.

«Ми їздимо купувати продукти і одяг за кордон, бо там дешевше. А нам тепер хочуть «перекрити кисень»: купив забагато, чи надто часто їздиш за кордон за товаром – плати. Це хіба нормально?» – обурюється жителька Володимира-Волинського Ірина.

І вже 10 січня невдоволені підприємці майже одночасно перекрили дороги до пунктів пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Шегині-Медика» та «Рава-Руська – Гребенне». Основна вимога: скасувати норму про необхідність перебувати в Польщі 24 години.

Митники на такі вимоги не зважають, адже вони не є компетентною структурою, що може змінити цю ситуацію: справа не в роботах пунктів пропуску і Митного кодексу, а у нововведеннях, що прописані у Податковому кодексі України. Менше з тим, від протестів постраждали саме працівники українських митниць.

Втім, якщо людей не почують і ситуація не зміниться, активісти обіцяють наприкінці січня знову проводити акції протесту поряд з митницями, тільки вже у більшому масштабі і на тривалий термін.

Антон Бугайчук та Вікторія Махновська




коментарів: 3
  1. непогані закупи в польші туфлі можна і за 50 дол купити необовязково за 500 евро щоб не розмитнювати і від продуктів на 500евро можна опкакатися… менше їжде тих хімікатів з польши і будите здоровшими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця