<

Зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: прокуратура оскаржить рішення суду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:36 | 27.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
685
/ коментарі 2

Прокуратура оскаржить вирок Воловецького районного суду Закарпатської області щодо трьох неповнолітніх, які зґвалтували 14-річну дівчину. 

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора. 

«Воловецький районний суд Закарпатської області 16 березня 2023 року ухвалив вирок у кримінальному провадженні щодо трьох неповнолітніх осіб за фактом вчинення сексуального насильства стосовно неповнолітньої. Наразі вирок, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили. Прокуратура оскаржуватиме вирок у встановленому законом порядку. Прокуратура оскаржуватиме вирок у встановленому законом порядку», – йдеться у повідомленні.

Наголосили, що органи прокуратури вживатимуть усіх заходів для захисту прав постраждалої та забезпечення справедливого і невідворотного покарання винних у скоєнні злочину.

Нагадаємо, трьом підліткам із Закарпаття присудили умовний термін за групове зґвалтування 14-річної дівчини. Усім хлопцям суд призначив іспитовий термін на два роки та зобов’язав батьків підлітків виплатити потерпілій по 60 тис. грн моральної шкоди.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що взяв під особистий контроль справу про зґвалтування на Закарпатті, коли суд дав умовний термін трьом підліткам, які зґвалтували неповнолітню. Омбудсмен вбачає в цьому порушення права дитини на захист та справедливе судочинство.




коментарів: 2
  1. Приклад корупційних судів і це по всій Україні ,маєш гроші ,платиш і вирок такий який потрібен злочинцю .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця