<

Зґвалтування в Кагарлику: одного з копів відпустили під домашній арешт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:25 | 28.10.2020 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Поки рахують результати виборів, Голосіївський райсуд Києва 27-го жовтня відпустив з-під варти експоліцейського Левандюка, який фігурує у справі про катування і зґвалтування жінки у відділенні поліції в Кагарлику.

Сторона обвинувачення просила продовжити йому тримання під вартою, однак суд відпустив Левандюка під цілодобовий домашній арешт, – йдеться на сторінці Центру протидії корупції у фейсбуці.

Антикорупціонери розкрили ім’я судді, котра ухвалила рішення про звільнення з-під варти колишнього оперуповноваженого Леваднюка. Рішення ухвалила така собі суддя Олександра Колдіна. В 2018 році вона не пройшла оцінювання і її мали звільнити.

“Але Вища Рада Правосуддя “відмазала” Колдіну і тепер вона відпускає катів, а паралельно отримує за свою “роботу” по 600 тисяч грн на рік”, – йдеться у дописі.

Відомо, що одразу після рішення щодо експоліцейського, яке 27-го жовтня виніс Голосіївський райсуд столиці, слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому начальнику Кагарлицького відділення поліції через бездіяльність під час отримання інформації про злочини його підлеглих, – пише Обозреватель.

До слова, раніше перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков заявив, що розслідування щодо зґвалтування й катувань правоохоронцями жінки в Кагарлицькому відділенні поліції на Київщині може бути завершене в жовтні цього року. За його словами, чотирьом особам було повідомлено про підозру, також проведено всі експертизи.

Нагадаємо, Поліцейських Кагарлика, яких підозрюють у зґвалтуванні жінки, наприкінці травня взяли під варту.

Того ж дня, 26-го травня, їм змінили підозри на зґвалтування групою осіб та катуванні за попередньою змовою групою осіб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця