<

Зеленського просять передати Києво-Печерську лавру Московського патріархату ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:37 | 1.05.2020 / Новини / , /
Перегляди
6
/ коментарів 7

Володимира Зеленського закликають розірвати договір оренди Києво-Печерської лаври з Українською православною церквою Московського патріархату та передати її у використання канонічній Православній церкві України.

Про це йдеться в петиції на сайті президента, яка була ініційована громадянином Олексієм Кравчуком 15-го квітня і вже набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів, – інформує УНІАН.

У тексті петиції зазначається, що ПЦУ – автокефальна православна церква на території України, п’ятнадцята в диптиху. Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії.

“Цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія яка визнана православним світом автокефальною православна церквою на території України. В свою чергу, Українська православна церква Московського патріархату не є автокефальною православною церквою на території України. Крім того, високі церковні ієрархи Української православної церкви Московського патріархату були неодноразово помічені у висловлюваннях та діях направлених проти українського народу. Враховуючи вказане вище, використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату повинне бути припинене шляхом розірвання договору оренди та передане Православній церкві України (ПЦУ)”, – йдеться в петиції.

Далі в документі викладена детальна хронологія антиукраїнських заяв і висловлювань в дусі російської пропаганди вищих представників “Московського патріархату”.




коментарів: 7
    • Гріх вбивати наших дітей росією якій служить церква МП оце великий ГРІХ , треба не передати , а забрати бо вона Українська ,а в Росії наших Українських скільки є церквов? нуль то і стільки має бути і в нас МП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця