<

Завершилася осіння мобілізація. Близько 70 відсотків неявки призовників до військових комісаріатів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:34 | 12.12.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Україні завершилася призовна кампанія Осінь-2017, особливістю якої є додатковий призов громадян на строкову військову службу до лав ЗСУ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Сухопутних військ Збройних сил України в Facebook.

“Військовими комісаріатами України було призвано та направлено у війська 12 460 осіб, в тому числі, до Збройних Сил України – 8360, Національної гвардії України – 3500, Державної спеціальної служби транспорту – 600, тобто, військові комісаріати виконали державне завдання на 100%”, – відзначається в повідомленні.

Строковики будуть проходити службу у всіх регіонах України, крім зони проведення антитерористичної операції.

Відзначається, що на строкову військову службу були призвані громадяни України чоловічої статі 1997 – 1990 років народження, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

“Проте проблем з тими, хто уникає строкової служби в армії, вистачає. Близько 70 відсотків неявки призовників до військових комісаріатів. З них майже третина знаходяться в розшуку. Тому, згідно із законодавством, представники військових комісаріатів мають право вручати повістки де завгодно”, – йдеться в повідомленні.

За ухилення від обов’язкової служби в армії світить реальний термін ув’язнення – до трьох років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер