<

Завдяки солдату 14-ї окремої механізованої бригади у Мар’їнці є своє радіо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:25 | 15.03.2016 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

В Мар’їнці є своє радіо-FM, яке вийшло в ефір завдяки солдату 14 окремої механізованої бригади Олександру Безсонову.

Про це пише прес-офіцер14 ОМБр лейтенант Надія Замрига.

Киянин Олександр ще з юних років захоплювався радіоаматорством, електронікою, музикою. Вища освіта акусто-електронщика, яку здобув у Київському політехнічному інституті, лише поглибила й розширила аматорські захоплення молодого чоловіка. Дома Сашко зібрав невеличку студію звукозапису. Любов до музики в Олександра не обмежилася її сприйняттям, він навчився грати на клавішних інструментах і почав писати музику в стилі техно, рейв, хардкор, хардстайл. Серед усього розмаїття сучасних музичних стилів та напрямків Олександр надає перевагу, все ж таки, музиці 90-х років. Творчий шлях Олександра Безсонова в мирному житті був доволі різноплановим: працював звукорежисером в Києві на радіо, на телебаченні, в театрі оперети. Але весь цей час мріяв про створення власної радіостанції.

І здавалося, що давня мрія 35-річного чоловіка ось-ось здійсниться, але… Україна зі зброєю в руках стала на захист свої незалежності, розпочалася війна…

Сашко не приховує, що був готовий до служби в Збройних Силах України.

– Після мобілізації був призначений у 14 окрему механізовану бригаду на посаду механіка-радіотелефоніста. Враження від Донецької області? Тут живуть українці, але у них світогляд дещо різниться від того, який, скажімо, в центральній та західній Україні. Але тут, безперечно, наші українські люди живуть! І саме зараз вони, впевнений, починають усвідомлювати, що в Україні жити значно краще, аніж в сусідній державі.

Дивним чином на передовій поєдналися творчість та військова справа: саме тут Олександр Безсонов втілив свою давню мрію в життя: в січні 2016 року вперше вийшла в ефір радіостанція, яка покриває 75% території Мар’їнки (Сашко бідкається, що через не вельми зручне географічне розташування, радіостанція не може покрити все місто). Формат радіо, за словами його ідейного натхненника – ретро, але дещо в модифікованому вигляді, з вкрапленням сучасної музики.

– Людям зараз дуже треба позитив в житті, а репертуар моєї радіостанції якнайкраще продукує позитивні емоції: електронна запальна танцювальна музика 90-х років несе в собі саме таку енергетику. В ефір виходить не лише зарубіжна музика, а й творчість українських виконавців. Я дуже хочу донести до людей, які живуть в цій частині України, український колорит, притаманні українцям людяність, доброту, гостинність, відкритість та щирість. Хочу аби музика нас поєднала й допомогла пережити ці непрості часи.

Устаткування радіостанції, за словами Олександра, любительське й доволі просте: передавач китайського виробництва, який чоловік придбав кілька років тому за півтори тисячі гривень, потужністю до 10 Вт, саморобна антена, зроблена зі шматка мідної труби й антенного дроту та ноутбук.

– Почути нас можна на частоті 93,1 FM. Для виходу в ефір вибрав вільну частоту, яка б не заважала іншим користувачам радіочастот. Повірте, апаратура в такій справі, як радіомовлення, не головне, адже це лише інструмент, який покликаний донести до слухача творчий задум автора, його світосприйняття. Давно мав намір зробити радіостанцію й ось бачите, як вийшло: на війні я втілив в життя свою мрію. А намір це, взагалі, магічна сила! Це рішучість діяти й отримувати результати своїх дій. Це доступно кожному: маєш намір, здійснюй свої мрії! Тому, я впевнений, що наш намір жити в мирній Україні зовсім скоро стане здійсненою мрією!

І на останок, як кажуть, час реклами: шановні жителі Мар’їнки, якщо вам не вистачає позитиву, налаштовуйте свої приймачі на хвилю 93,1 FM і військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади поділяться з вами музичним позитивом, який додасть життєвих сил і гарного настрою!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця