<

Заборгованість серед побутових споживачів на Волині сягає понад 52 мільйони гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:48 | 15.12.2014 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Попри зменшення обсягу споживання газу на Волині, з початком опалювального сезону погіршився рівень розрахунків за блакитне паливо. Заборгованість серед побутових споживачів сягає понад 52 мільйони гривень. А згідно з оперативними даними за газ, спожитий у листопаді, розрахувалися лише 50% споживачів. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Найбільше, понад 32 мільйони гривень, боргують споживачі з Луцька та Луцького району. Це пов’язане з об’ємом споживання газу, який в обласному центрі більший за рахунок більшої кількості споживачів – пише ВолиньПост

Існує також і заборгованість серед установ, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів. Їх борг на 1 грудня 2014 року становить більше 130 тисяч гривень.

«Ми розуміємо, що у країні складна ситуація, але рекомендуємо споживачам не накопичувати боргів і не відкладати розрахунок. Адже вчасна оплата за спожитий газ не лише дозволить уникнути накопичення боргів та відключення газу, а й дає можливість підприємству підтримувати надійне та безаварійне газопостачання», – радить заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» з постачання та обліку газуАндрій Карпомиз.

Платежі необхідно вносити не пізніше 15 числа місяця, наступного за розрахунковим. У разі неоплати наданих послуг з газопостачання протягом 10 днів після отримання споживачем письмового попередження, газопостачальне підприємство має право відключити споживача від газопостачання.

У разі потреби, з метою уникнення відключення газопостачання за борги, ПАТ «Волиньгаз» готове укладати договори реструктуризації. Такі договори передбачають сплату накопиченого боргу частинами протягом обумовленого періоду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця