<

За законністю проміжних виборів на Волині буде стежити ОПОРА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:34 | 28.05.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Центральна виборча комісія задовольнила клопотання Громадянської мережі «ОПОРА» мати офіційних спостерігачів під час проміжних виборів народних депутатів України 17 липня 2016 року в одномандатному виборчому  окрузі № 23.

Таке рішення відповідно до Ст. 78 Закону України «Про вибори народних депутатів України» ЦВК прийняла у вівторок, 24 травня, під час чергового засідання.

З огляду на це, представники Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області розпочинають кампанію спостереження за проміжними виборами народних депутатів України у вище зазначеному виборчому окрузі.

Громадське спостереження є невід’ємною частиною демократичних та прозорих виборів і не може бути повноцінно реалізоване ззовні. Тому важливою є роль спостерігача як суб’єкта виборчого процесу. Громадянська мережа ОПОРА ставить перед собою завдання не лише надати об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також запобігти вчиненню порушення виборчого законодавства.

Статус офіційного спостерігача дає ряд важелів. А саме: право присутності на засіданнях виборчої комісії та інших відкритих заходах, пов’язаних з виборчим процесом; право підпису на протоколах та отримання їх копії, що посилює контроль за достовірністю внесених даних; право на оскарження порушення виборчого законодавства до відповідних виборчих комісій або суду, що сприяє зупиненню протиправних дій та притягненню до відповідальності.

Під час виборчої кампанії у всіх районах 23-го виборчого округу будуть працювати  довготермінові спостерігачі. За актуальними новинами перебігу виборчого процесу слідкуйте на сайті ОПОРИ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця