<

За 4 роки у «зелену» енергетику інвестували близько 1,5 мільярда євро

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:41 | 17.12.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Завдяки впровадженим законодавчим стимулам за останні 4 роки у відновлювану енергетику інвестовано близько €1,5 млрд.

Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час обговорення теми здобутків у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики, а також планів роботи на 2019 рік, повідомляє Урядовий портал.

Савчук наголосив, що безумовний пріоритет – розвиток «зеленої» енергетики для зменшення енергозалежності та зміцнення економіки країни. Так, завдяки впровадженим законодавчим стимулам за останні 4 роки у відновлювану енергетику інвестовано близько 1,5 млрд євро.

«На цьому ми не зупиняємося, а готуємо нову систему підтримки цієї сфери – аукціони, що допоможуть підвищити конкуренцію на ринку та здешевити «чисту» електроенергію для споживачів», – додав Сергій Савчук.

Окремий перспективний напрям роботи – це генерація енергії із сміття, що щороку збирається населенням країни в обсязі 10 млн тонн. Переробка такого об’єму сміття може допомогти замістити в еквіваленті до 1 млрд куб м газу.

«Ми з партнерами вже підготували концепцію стимулювання енергетичної утилізації сміття, що буде покладено в основу законодавчих змін», – зазначив Голова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця