<

З золотистою скоринкою: секрети приготування картоплі в духовці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:12 | 16.01.2022 / Новини / /
Перегляди
7962
/ Коментарі відсутні

Картоплю варять, смажать, запікають у духовці, готують у печі та на вугіллі. Вона може бути самостійною стравою або гарніром. Сьогодні поговоримо про те, як запікати картоплю правильно та який сорт для цього вибрати.

Будь-яку картоплю можна приготувати різними способами, але від вибраного сорту залежить смак та зовнішній вигляд страви. Одні сорти картоплі найкраще підходять для варіння, інші – для запікання, повідомляє Клопотенко на своєму сайті.

Основна відмінність між сортами криється у співвідношенні води та крохмалю. Умовно, сорти картоплі можна поділити на три види:

З високим вмістом крохмалю. Така картопля містить мало води, тому при варінні швидко її вбирає та розвалюється. Тому її не використовують для приготування супу чи варіння в мундирі. Але картопля з високим вмістом крохмалю ідеально підходять для приготування у фритюрі, смаження, запікання та приготування пюре.

З середнім вмістом крохмалю. Можна сказати, що це універсальний сорт, який підходить для приготування будь-яких страв.

З низьким вмістом крохмалю. У такому овочі багато води, тому він ідеально підходить для відварювання. Його можна додавати в суп та варити в мундирі.

Чому не можна використовувати зелену картоплю

Якщо картопля або її частина зеленого кольору, це свідчить, що у складі є небезпечний токсин – соланін. Таку картоплю не варто вживати в їжу. Зелений відтінок картопля може придбати, полежавши на світлі. Саме тому овоч необхідно зберігати у темному прохолодному місці – підвалі, погребі чи холодильнику.

Підготовка картоплі до запікання

Для запікання вибирайте щільні та тверді бульби картоплі однакового розміру. Овочі ретельно помийте. Якщо шкірка рівна та без пошкоджень, її можна не очищати. Картоплю необхідно нарізати на однакові шматочки, щоб вона одночасно приготувалася. Також овоч попередньо можна відварити у воді до напівготовності, щоб скоротити час запікання у духовці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок