<

З обласного бюджету Волині мають виділити 500 тисяч гривень на підтримку місії «Чорний тюльпан»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 12.07.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

З обласного бюджету Волині у рамках програм допомоги демобілізованим бійцям та підтримки громадських організацій мають виділити 500 тисяч гривень на підтримку місії «Чорний тюльпан», яка займається пошуком загиблих на війні бійців.

Про це йшлося 12-го липня на засіданні бюджетної комісії обласної ради, – пише ВАР.

Член ГО «Чорний тюльпан. Ексгумація 200» Юрій Сковороданагадав, що місія займається пошуком тіл військовослужбовців та учасників інших формувань на території АТО на тимчасово непідконтрольних територіях.

Місія працює від серпня 2014 року, коли стався Іловайський котел, і діє у декількох містах. За час роботи вдалося повернути понад 700 тіл загиблих бійців, а безпосередньо луцька група, куди входить 4 людини, повернула близько 120 тіл.

Проте у своїй роботі активісти потребують спецодягу, коштів на ремонт автомобілів, мастила тощо. Досі вдавалося отримувати кошти від підприємців та меценатів, але зараз, аби місія працювала, потрібна допомога й держави.

«Війна не закінчилася, поки не повернутий додому останній солдат», ‒ зазначив Сковорода. Тож, члени комісії вбачають можливість виділити кошти у рамках програми допомоги демобілізованим та програми підтримки громадських організацій.

«Ми максимально будемо підтримати діяльність місії», ‒ додав голова ОДА Володимир Гунчик. Тож, своїм рішенням бюджетна комісія підтримала звернення та рекомендувала розпорядникам програм передбачити необхідні для «Чорного тюльпана кошти».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця