<

З’явилися підсумки переговорів щодо газу: Україна підпише новий контракт до кінця 2019-го року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:23 | 29.10.2019 / Новини / , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні


За підсумками тристоронніх переговорів щодо газу в Брюсселі стало відомо, що Україна сподівається підписати новий контракт по транзиту газу з Росією до кінця 2019-го року.

Про це інформує Апостроф.

“Ми сподіваємося, що ми підпишемо цей договір до кінця року і забезпечимо стабільні поставки європейським споживачам”, – заявив міністр енергетики і навколишнього середовища України Олексій Оржель за підсумками тристоронніх консультацій щодо газу.

Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що бачить “готовність партнерів, у тому числі і щодо поставок газу, з 2020-го року, безпосередньо”.

Переговори (щодо газу) пройшли позитивно. Чергові консультації відбудуться до кінця листопада. Всі налаштовані на забезпечення надійного транзиту газу з 1-го січня 2020 року”, – заявив він.

Не всі сприйняли підсумки переговорів настільки радо. Віце-президент Єврокомісії з питань Енергосоюзу Марош Шефчович виявився розчарованим ними.

“Але, на жаль, повинен сказати, що я розчарований сьогоднішнім результатом, і я заявляю про це відкрито”, – заявив віце-президент Єврокомісії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця