<

ЄС запустить в Україні спецпрограму на 25 мільйонів євро – Шмигаль

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:43 | 3.02.2023 / Новини / /
Перегляди
62
/ Коментарі відсутні

Європейський Союз запустить в Україні програму гуманітарного розмінування на 25 млн євро. Україна також розраховує на розширення тренувальної місії для українських військових на території ЄС.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі з віце-президентом Європейської комісії Жозепом Боррелем, передає УНІАН.

«Глава уряду також подякував ЄС і віце-президенту за збільшення бюджету Європейського фонду миру на 2 млрд євро і тренувальну місію для українських військових на території ЄС. Україна розраховує на розширення такої місії. Крім того, прем’єр-міністр закликав європейських партнерів вже найближчим часом ввести 10-й пакет санкцій проти росії і включити туди обмеження проти ядерної галузі рф і державної компанії «Росатом», – йдеться в повідомленні.

Гуманітарне розмінування та ситуація з мінами:

Гуманітарне розмінування охоплює цілий ряд видів діяльності, які призводять до усунення небезпек і ризиків, пов’язаних з мінами, невзорвавшимися боєприпасами і вибухонебезпечними предметами.

За словами президента Зеленського, станом на 8-ме грудня 2022 року в Україні так зване «мінне забруднення» охоплювало близько 170 тисяч квадратних кілометрів. Тобто більше чверті території країни.

Станом на 2-ге січня 2023 року в районах, які звільнені в ході контрнаступальних дій українських сил, роботи з розмінування були однією з першочергових завдань місцевої військової адміністрації.

Особливу небезпеку становлять міни-пастки, які росіяни залишають в будівлях. Іноді мінування настільки щільне, що будівлі доводиться підривати замість розмінування.

Станом на 29-го січня 2023 року Україну було визнано найбільш замінованою країною світу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця