<

ЄС продовжив заборону на в’їзд для іноземців щонайменше до липня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:54 | 6.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Міністри внутрішніх справ країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення продовжити заборону на в’їзд іноземців до ЄС щонайменше до липня і може бути продовжена.

Про це під час пресконференції повідомила єврокомісарка з питань внутрішніх справ Юлва Йогансон, – передає Громадське.

«Продовження заборони на в’їзд з-за меж ЄС продовжили до кінця місяця (червня — ред.), аби створити належні умови для поступового відкриття кордонів після цього», — зазначила вона.

Також вона додала, що такі кроки мають бути скоординованими й здійснюватися на недискримінаційній основі.

Водночас заборона не стосуватиметься Великої Британії (яка, нагадаємо, вже не є членом ЄС), але її громадяни мають пройти обов’язкову 14-денну обсервацію при в’їзді до Євросоюзу.

Що стосується відкриття кордонів усередині ЄС, то профільні міністри домовилися досягти цього вже до 15-го червня. Раніше єврокомісарка Йогансон висловила сподівання, що цього вдасться досягти до кінця поточного місяця.

Нагадаємо, заборону на в’їзд до ЄС через епідемію коронавірусу ввели ще в середині березня. Вона мала тривати 30 днів, після чого її кілька разів продовжували. Станом на зараз вона мала діяти до 15-го червня, але, вочевидь, заборону продовжать ще раз.

При цьому під заборону не потрапляють люди, що постійно проживають у ЄС, громадяни країн-членів ЄС, що нині перебувають за кордоном, члени їхніх родин і дипломати. Крім того, в’їзд до Євросоюзу дозволяють медикам і дослідникам, а також людям, що перевозять товари, і прикордонникам.

Водночас окремі країни ЄС уже почали оголошувати про відкриття кордонів для іноземців. Так, Італія зробила це однією з перших — 3-го червня. А Греція готова приймати туристів уже з 15-го червня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця