<

ЄС готує новий пакет санкцій, який вперше торкнеться нафти з росії – Politico

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:09 | 22.04.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
122
/ Коментарі відсутні

Європейський союз продовжує розробляти шостий пакет санкції проти росії. Вперше обмеження можуть торкнуться енергетичного сектора рф. Єврочиновники розглядають деякі «обмеження імпорту російської нафти».

Як пише з посиланням на власні джерела Politico, також від SWIFT можуть відключити ще одну частину банків, – передає УНІАН.

“У міру того, як війна в Україні затягується, до лідерів ЄС все частіше пред’являються вимоги перекрити життєво важливий потік доходів кремля, що надходить від прибуткового енергетичного сектора осії, особливо від експорту нафти і газу”, – зазначає видання.

Судячи із заяв голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляйен, від SWIFT можуть відключити “Сбербанк” (найбільший державний банк рф – УНІАН). Але інший дипломат неофіційно говорить, що від системи обміну банківської інформації SWIFT можуть відключити всі банки, включаючи Газпромбанк.

“Що стосується нафти, то неясно, наскільки швидким і всеосяжним буде поетапна відмова від імпорту з росії в майбутньому. Оскільки доходи від нафти і газу становлять найважливіше джерело фінансування російської військової машини, санкції щодо енергетики розглядаються як життєво важливий наступний крок у відповідь ЄС на вторгнення”, – додає видання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця