<

Яценюк: Кожен агресор повторить долю гітлерівського режиму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:29 | 8.05.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Яценюк звернувся до українців.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до українців у день пам’яті та примирення, – пише Корреспондент.

“У ці дні ми віддаємо данину пам’яті десяткам мільйонів полеглих і святкуємо Перемогу, яку здобули народи антигітлерівської коаліції”, – сказав прем’єр.

Він зазначив, що “це була Перемога над віроломним агресором, який розтоптав міжнародне право, глумився над договорами про дружбу, прагнув знищити півсвіту. Він закінчив військовим трибуналом. Це дуже важливий урок Другої світової: кожен агресор, який марить новими територіями, брязкає зброєю і нехтує волею народів, неодмінно повторить долю гітлерівського режиму”.

Яценюк підкреслив героїзм народів і нечувані жертви на шляху до Перемоги. “Україна опинилася в самому центрі війни: чорні плуги смерті пройшли по нашій землі із заходу на схід і зі сходу на захід. Сім мільйонів українців пішли на фронт, половина з них загинула. Половина з тих, що вижили, прийшли покаліченими. Українці воювали проти нацизму і в Червоній, і в Українській повстанській арміях, і в арміях країн антигітлерівської коаліції. За роки війни населення України скоротилося на 14 мільйонів осіб”, – зазначив прем’єр.

Він також наголосив, що Україна, як країна-переможниця у Другій світовій війні, ніколи не забуде внесок, який зробили інші народи в загальну Перемогу над нацизмом.

“Наругою над пам’яттю мільйонів є спроба кремлівських фальсифікаторів приписати Перемогу одному народу і перекреслити подвиг всіх інших. Історичним злочином є війна Росії проти України”, – заявив Яценюк.

“Ветерани, які відстояли Батьківщину, не думали, що через 70 років після закінчення війни їм доведеться відправляти на захист України своїх онуків і правнуків. І отримувати посмертні нагороди за хлопців, які загинули в бою з російськими агресорами і їхніми найманцями”, – сказав прем’єр.

Крім того, Яценюк заявив, що Східна Європа очікувала, що звільнення від нацизму принесе її народам свободу і справедливість, але “отримала радянську окупацію, тоталітаризм і кайдани”.

“Перемога над нацизмом не принесла свободу і нашому народу – народ-переможець пережив післявоєнний третій Голодомор і репресії. Тисячі сімей депортували в Сибір, знищували інтелігенцію і село, витруювали пам’ять про те, ким і якою ціною була здобута Перемога. Але ми пам’ятаємо про це завжди: про тих, хто розпалював війну і хто їм у цьому допомагав, про змову двох тиранів – Сталіна і Гітлера, і про мільйони людей, які винесли на собі цю страшну війну”, – заявив Яценюк.

“Ми захищали рідну землю тоді, ми захищаємо свою країну сьогодні”, – резюмував прем’єр.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця