<

Як не можна лікувати застуду та грип?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:48 | 19.09.2015 / Новини /
Перегляди
152
/ Коментарі відсутні
З настанням осені розпочався сезон захворювань. І найбільше до зони ризику потрапляють cаме ті діти,  які відвідують школу та садочок. 
Переважно ми лікуємо дітей за завченою схемою: тепла ковдра, ноги – в гарячу воду, смородинове або малинове варення, парацетамол й антибіотик. Але якось мені пощастило зустріти лікаря, який всю цю методику просто перекреслив і дав кілька гарних порад, які справді допомогли. Познайомилися ми випадково, але та зустріч збагатила мене новими знаннями, і я керуюся його настановами та підказками й донині, – повідомляє Слово Волині.
Є чимало типових помилок, які робимо, лікуючи наших дітей від застудних захворювань.

Помилка 1. Температура і тепла ковдра

Щойно у наших чад починає «горіти» чоло, перше, що ми робимо, – замотуємо їх у ковдру і даємо щось, аби збити температуру. А ось цього, виявляється, робити не треба. «Твоє завдання збити температуру, правильно? То навіщо ж ти ту дитину ще більше зігріваєш, кутаючи у все, що кутається? Зніми з нього тих вісім кофтин, дай тілу самому охолоджуватись. Ти ж не дозволяєш, аби температура знизилась», – говорив мені Степан Петрович. Температуру відразу збивати не можна, адже це така собі захисна реакція організму, яка свідчить, що він бореться. Допустима межа – 38,5, а для малих дітей – 38 градусів. Є чимало препаратів для зниження температури, однак Степан Петрович порадив звичайний парацетамол: «Читайте інструкції. Зазвичай всілякі модні сиропи і є тим самим парацетамолом, тільки з додаванням бананових, полуничних і апельсинових смакових наповнювачів. Тому і є значно дорожчими».

Помилка 2. Зачиняємо вікна і двері, щоб дитині не було холодно

Степан Петрович повчав: «От твоя дитина підхопила якийсь вірус. Вона сидить у зачиненій кімнаті і чхає та кашляє, розкидаючи на всі боки свої бактерії, а ті й тішаться, що знайшли собі гуртожиток. І ти хочеш, щоб серед цієї всієї невидимої гидоти, яка наповнює повітря, дитина швидше одужала? Не вийде!». Отак і стало зрозуміло, що потрібно провітрювати оселю, до того ж часто. Повітря має бути свіже, щоб і вам, і дитині дихалося легше. Також добре протерти підлогу розчином води та хлорки. Запах, звісно, специфічний, але повітря стає значно чистішим.

Помилка 3. Купатися не можна!

«Ну так скільки ж там тої зими!» – сміявся Степан Петрович. І запевнив, що можна й потрібно! Адже під час хвороби в організмі утворюється велика кількість токсинів, які його отруюють. Їх виводять всі органи виділення, і шкіра зокрема. Тому якщо її не очищати, то й одужання триватиме довше. Купати дітей можна, але обережно, щоб дитя не переохолодилося після ванни. У воду можна давати трави: ромашку, календулу, мелісу, м’яту.

Помилка 4. Натирання

Один із улюблених методів наших бабусь – натерти груди, спину та ноги горілкою. Але цього робити не можна, принаймні маленьким дітям. Особливо якщо в дитини температура. Тоді всі ці натирання є протипоказаними, адже їхнє завдання зігріти, а наше – збити температуру.
І найбільша помилка: не викликати лікаря. Звісно, наш досвід і досвід наших мам та бабусь вагомий, але ризикувати здоров’ям дитини не потрібно. Адже від застуди до її ускладнень, таких як гайморит, бронхіт, отит, ангіна і навіть менінгоенцефаліт, – один дуже маленький і непомітний, а тому й небезпечний крок.
Лікуйте своїх дітей мудро. І хай вони не хворіють!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця