<

Вживання яєць допомагає знизити ризик передчасної смерті, – вчені

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 23.05.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Вживання хоча б одного яйця на день знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Такого висновку дійшли китайські вчені, повідомляє ScienceDaily.

У дослідженні взяли участь 416 тисяч жителів Китаю у віці 30-79 років. Протягом чотирьох років добровольці розповідали, як часто їдять яйця, а лікарі відстежували стан їхнього здоров’я.

За дев’ять років спостережень медики зареєстрували 83977 випадків серцево-судинних захворювань, з яких 9985 закінчилися смертю.

Результати аналізу показали, що ті, хто вживав щонайменше п’ять яєць на тиждень, на 28% рідше вмирали від геморагічного інсульту і на 18% – від серцево-судинних захворювань в порівнянні з тими, хто їв не більше двох яєць на тиждень.

Крім того, любителі яєць на 12% рідше страждали на ішемічну хворобу серця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця